Daha fazla seyahat daha çok para anlamına gelmek zorunda değil. Minimalist gibi seyahat etmenin pek çok yolu var. Daha hafif seyahat ederken, gelecekteki seyahatler için de tasarruf edin. İşte minimalist gibi seyahat etmeniz için 6 önerim.

Uygun seyahatler için uyarıları açın

En son fırsatlarla ilgili abone olabileceğiniz, uygun uçak bileti fırsatı sunan birçok web sitesi var. Bu uyarıları takip etmek belirli tarihlerdeki ucuz uçuşlar hakkında bilgi sahibi olmanın ve onlardan yararlanmak için güzel fırsattır. Seyahat etmenin en büyük maliyetlerinden biri genellikle uçak bileti olduğu için, takipte kalmak yüzlerce paradan kadar tasarruf etmenizi sağlar.

Alternatif konaklama yerleri bakın

Airbnb’den ev veya pansiyon gibi seçeneklerle, seyahat ihtiyaçlarınız için en uygun konaklama yerlerini araştırabilirsiniz. Örneğin, biraz daha uzun süre kalıyorsanız, küçük bir daire veya mutfaklı kiralık bir oda bulabilirsiniz. Özellikle merkez dışındaki yerler, diğer seçeneklerden daha uygun olabilir.

Dayanıklı ve kolay taşınabilir bir seyahat çantası satın alın

Seyahat için halihazırda dayanıklı bir sırt çantanız yoksa, bagaj ücretlerinden ve zamandan tasarruf etmek için direkt satın almanızı tavsiye ederim. Hafif seyahat etmek sadece bagaj ücretlerinden tasarruf etmenizi sağlamakla kalmaz, kontrol edilen bagajınızı beklemenize gerek kalmayacağı için size zaman da kazandırır. Bu aynı zamanda bagajınızı asla kaybetmemenizi sağlar. Bir sırt çantası size ilgi çekici gelmiyorsa, uçağın baş üstü bölmesine veya koltuğunuzun altına sığabilecek çok sayıda bagaj seçeneği de bulabilirsiniz.

Gideceğiniz yerin yerlisinden, yapılacak şeyler hakkında öneriler isteyin

Bir bölgeyi tanımanın en iyi yollarından biri, yerel halktan nereye gideceğiniz ve ne göreceğiniz konusunda öneriler istemektir. İster taksici ister konaklama yaptığınız yerdeki ev sahibiniz veya pazardaki ya da bir kafedeki yerel halk… Bu kişilerden alacağınız öneriler sizi turistik yerlerden başka bilmediğiniz harika yerlere gitmenin bir yoludur.

 Wİ-Fİ kullanarak, Google haritası indirin

Seyahat ettiğiniz yerde cep telefonu hizmetiniz yoksa, bir kafede veya kaldığınız yerde Wi-Fi aracılığıyla bölge için Google haritasını indirebilirsiniz. Bu şekilde, hücresel servis olmadan bile dolaşmak için GPS'i kullanmaya devam edebilirsiniz. Bölgeyi keşfetmenin daha uygun maliyetli bir yolunu arıyorsanız, bahşişe dayalı ücretsiz yürüyüş turları hakkında bilgi de alabilirsiniz. Bu turlarda genellikle seyahat eden diğer insanlarla buluşursunuz ve iyi bir rehber size eşlik eder.

Yerel bir bakkaldan günde bir öğün yiyin

Yerel marketten veya bir bakkaldan yemek yiyerek bazı masrafları azaltabilirsiniz. Bu aynı zamanda restoranlarda ve deneyimlemek istediğiniz diğer yerlerde harcayacak daha fazla paraya sahip olmanın bir yoludur.

Bu ipuçlarından birini veya birkaçını izleyerek daha daha uzun süre seyahat edebilir veya dünyanın her yerinden yeni yerler keşfederken paradan tasarruf edebilirsiniz.


Kaynak: https://blog.mint.com/minimalist-lifestyle/how-to-travel-like-a-minimalist-and-save-money/