Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçimini 23 Haziran 2019'da yenileme kararının ardından MHP Genel Merkezi'nin İstanbul seçiminde, "Hemşehri" taktiğiyle yol alacağı bildirildi.

Habertürk'ün haberine göre, Anadolu'daki tüm teşkilatlar Genel Başkan Devlet Bahçeli gibi ‘Mitili' İstanbul' atacak. 23 Haziran'a kadar İstanbul'da herkes hemşehrisinin kapısını tek tek çalacak ve Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım için oy isteyecek.

MHP'nin Anadolu teşkilatları, yenilecek İstanbul seçimi için mega kente taşınacak. Bunun yanı sıra hemşehrilerini etkilemek amacıyla öncelikle İstanbul'da en kalabalık nüfusu oluşturan Sivas, Kastamonu, Ordu, Giresun gibi illerden başlayarak hem vekiller hem teşkilatlar 23 Haziran'a kadar seçim çalışmasına katılacak.

İstanbul'da hemşehri dernek ve kahveleri tek tek ziyaret edilecek. Bu stratejinin ilk adımını atan MHP, İstanbul'da nüfus yoğunluğu en çok olan 15 MHP il başkanını görevlendirmek için genel merkeze çağırdı.

Yani MHP'de hedef, ‘Hemşehri' üzerinden İstanbul'u almak. MHP'de 15 il başkanının ardından diğer il başkanları da genel merkeze çağrılacak.

"İSTANBUL TAŞRADAN OLUŞUYOR"

Genel Merkez kaynakları stratejiyi, "İstanbul aslında taşradan oluşuyor. Bütün Anadolu İstanbul'da, az çok her kentten göç almış bir şehir, hemşehrilik bağları devam ediyor. Bu tabloda Anadolu'ya siyaseten ayağa kaldırıyoruz, İstanbul'a hemşehri üzerinden ulaşacağız" diye açıklıyor.

DERNEKLER, KAHVEHANELER GEZİLECEK

İl başkanlarından tüm güçleriyle İstanbul'da hemşehrileriyle buluşmaları, bire bir markaj yapmaları istenecek. İstanbul'da öncelikle hemşehri dernekleri ve kahvehanelerde görüşmeler yapılacak. Kanaat önderleri, hemşehri gruplarının içindeki etkili isimlerle özel görüşmeler yapılacak.

TEŞKİLAT MİTİLİ İSTANBUL'A ATACAK

MHP kaynakları, "82 milyonun İstanbul ile ilişkileri var. Hemşehriler üzerinden İstanbul seçmenine ulaşmak en isabetli yol olarak görünüyor. Artık tüm Türkiye'deki teşkilatlarımızdan yüzünü İstanbul'a dönmesini, genel başkanımız gibi ‘mitili' İstanbul'a atmalarını isteyeceğiz" yorumunu yapıyor.