Bugün yapılan ve sekiz saat süren CHP Parti Meclisi toplantısında ‘mağdurlar' konusu gündeme oturdu. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, hakkında soruşturma yapılmadan, belli bir sendikaya üye olduğu için, mahkumiyet kararı olmaksızın yapılan görevden almalarla ilgili Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmek için randevu talep ettiğini kaydetti. Kılıçdaroğlu'nun “Toplum çok gergin ve rahatsız. Bu insanlar bir tek bizden yardım bekliyor. Komisyona yapılan şikayetler de bunu ortaya koyuyor. Cadı avının geldiği nokta endişe verici” dediği belirtildi. Yüz yüze yapılması talep edilen görüşmenin ne zaman yapılacağını Başbakanlık bildirecek.

BEŞİKTAŞ TARTIŞMASI

PM toplantısında gündeme gelen bir diğer konu ise Beşiktaş Belediyesi oldu. CHP, yurt dışına çıkış yasağı getirilen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın disipline sevk edilmesi talebi PM'de tekrar gündeme getirildi. Kılıçdaroğlu'nun “Hazinedar hakkında yapılan yorumlar çok soyut. Somut şeyler getirin disiplin sürecini başlatayım” yorumu üzerine PM üyelerinin Dombra şarkısını çalması, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı bandoyla karşılaması, Umre dönüşü belediye işçilerine havaalanında kendi karşılatarak alkışlatmasını,  Ihlamur Parkı'nın imara açılması üzerine gelen tepkileri hatırlattığı kaydedildi. Kılıçdaroğlu'nun gelen tepkiler üzerine “gözden geçireceğim” dediği belirtildi. Parti tüzüğü gereği belediye başkanları ancak MYK kararı ile disipline sevk edilebiliyor. Hazinedar ile ilgili son kararı MYK verecek. Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz günü Parti Meclisi toplantısında Hazinedar'ın disipline sevk edilmesi için MYK raporu hazırlanması talebi 44 oyla kabul edilmişti. Darbenin ardından konu askıya alınmıştı.

SERT DEĞİLSİNİZ ELEŞTİRİSİ

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan'ın toplantıda söz alarak, “Başımızdan eksik olmayın, doğru, düzgün bir insansınız ama sert değilsiniz. Masaya yumruğunuzu vurmuyorsunuz” dediği öğrenildi. Toplantıda ayrıca Kılıçdaroğlu'na “Doğru ekibi kuramadınız. MYK pasif kaldı değişmeli” eleştirilerinin yapıldığı kaydedildi.

CHP 93 YAŞINDA

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 93. Kuruluş yıldönümü sebebiyle Genel Merkezi’nde Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu düzenlendi. 9 Eylül Kurtuluş Parkı'nın açılışının da yapıldığı törende Çankaya Filarmoni Orkestrası bir konser verdi. Resesiyona CHP milletvekilleri ve PM üyelerinin yanı sıra eski Genel Başkan Hikmet Çetin, Deniz Baykal, Altan Öymen de katıldı. DSP lideri eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'te davetliler arasında yer aldı.

Sözcü