İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Malatya'da çıkan çatışmada 3 kişi hayatını kaybetti. O aileler başsağlığı diliyoruz. Temel Bey'i de aradım. Umarım bir daha böyle şeyler cereyan etmez. Bugüne kadar çok sayıda seçim yaşadık. İlk kez bu kadar adaletsiz bir seçimle karşı karşıya kaldık. İftira kam kampanyaları yaşadık. Ama halk demokrasiyi seçti. Bütün baskılara rağmen halkımız tavrını demokrasiden yana kullandı.

İstanbul'da bizim elimizdeki verilere göre İstanbul'da Ekrem İmamoğlu kazanmış durumda. Bizi üzen şu, Başkanlık yapmış Binali Bey'in yangından mal kaçırır gibi açıklama yapmasını yakıştıramadım.

Buradan örgütteki tüm arkadaşlarıma sesleniyorum. 48 sandıklar terk edilmeyecek. Tutanaklar sizin yanınızda tutulacak. Göreceksiniz Ankara'da olduğu gibi İstanbul'a da bahar gelecek. Bu başarı zafer değil, 81 milyonun başarısıdır.

Bu seçimlerde Ankara'yı Adana'yı, Antalya'yı, Artvin'i, Kırşehir'i Ardahan'ı, Bolu'yu kazandık. Bu seçimden sonra Türkiye yine mutfaktaki yangına dönecektir. Bu ekonomik yangından nasıl çıkılacağını 13 maddede açıklamıştık. Ama ciddiye almadılar. En büyük endişemiz gidip IMF'nin kapısını çalmalarıdır. Ekonomik krizin aşılması konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Siyaseten ne gerekiyorsa her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız.

Millet İttifakı'nın gösterdiği çaba Türkiye demokrasi tarihinde yerini alacaktır. Meral Hanım'a çok teşekkür ederim. Balıkesir'de ve Uşak'ta CHP'lilerin sandıkları terk etmemesini istiyorum.