Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Kanvas kumaş rahat tasarımı ve fonksiyonel yapısı ile ön plana çıkıyor. En kullanışlı kumaş türleri arasında yer alan kanvas kumaş yaz aylarında ve kış aylarında da rahat bir şekilde kullanılıyor.

 

Kanvas Kumaş Nedir?

Günümüzde en kullanışlı kumaşlar arasında yer alan kanvas kumaşlar oldukça fonksiyonel bir yapıya sahiptir. Yazın ve kışın rahatlıkla giyilebilen bu kumaşlar günlük yaşamda da pek çok yerde kullanılmaktadır. Kanvas kuşlar özellikle spor giyimde de çok fazla kullanılmaktadır. Dayanıklı yapısı ile ön plana çıkan bu kumaş türleri konforlu ve sağlıklıdır.

 

Kanvas Kumaş Nasıldır?

Son yıllarda oldukça popüler olan kanvas kumaş çeşitleri pek çok alanda rahat bir şekilde kullanılmaktadır. Uzun yıllar kullanılabilen kanvas kumaş çeşitleri reklam sektöründe de önemli bir yer tutar. Görsel olarak çok iyi bir etki yaratan kanvas kumaşlar özenli bir şekilde dikilmektedir. Özellikle ön ve arka yüzün aynı olmasının yanı sıra belli bir noktasal yönden yapısı olan kalın keten kumaşlara da kanvas kumaş denilmektedir.

 

Kanvas Kumaş Terletir mi?

Oldukça fazla sektörde kullanılan kanvas kumaş konforlu ve rahat bir şekilde tasarlanabilir. Bu kumaşın kullanımı da oldukça kolaydır. Şık bir görünüm sağlamak için çoğunlukla kanvas kumaş kullanılabilir. Tiyatro, reklam ve benser sektörlerde kanvas kumaşlar dekor yapımında da kullanılıyor. Baskıya uyumlu olan bu kumaş çeşitleri kalın yapılı olması ile bilinir. Kanvas kumaş hem yazın hem de kışın giyilebildiği için vücudu terletmez.

 

Kanvas Kumaş Özellikleri

Son yıllarda oldukça popüler olan kanvas kumaş keten kumaş olarak bilinmektedir. Esnek ve elastik bir yapısı olan kanvas kumaşlar kalın bir yapıya sahiptir. Çok dayanıklı bir kumaş olan kanvas kumaşların düz renkli ve ya desenli olanları da bulunuyor. Kıyafet tasarımlarında da kanvas kumaşların desenli olanları da kullanılıyor. Baskıya uyumlu olan kanvas kumaş çeşitleri reklam sektöründe de en fazla kullanılan dekor malzemelerinden biri olarak biliniyor.

 

Kanvas Kumaş Kullanım Alanları

Kanvas kumaşın kullanım alanları oldukça geniştir. Tekstil sektöründe ve ev tekstilinde çoğunlukla kullanılan kanvas kumaşlar tercih edilir. Reklam sektöründe ve tiyatro alanında da yoğun bir şekilde kullanılan kanvas kumaşlardan dekorlar oluşturuluyor. Kalın yapılı olan bu kumaşlar çok da

 

Kanvas Kumaş Esnek midir?

Kalın ve keten kumaş özelliklerini barındıran kanvas kumaş kalın ve esnek bir yapıya sahip olması ile bilinmektedir. Kanvas kumaş da oldukça dayanıklı olması ile bilinmektedir. Bu kanvas kumaş türleri genel olarak baskıya uyumlu bir yapıya sahiptir. Baskıya uyumlu olan kanvas kumaş çeşitleri hem sade hem de desenli çeşitleri ile öne çıkar.

 

Kanvas Kumaş Yıkanınca Çeker mi?

Günümüzde pek çok farklı sektörde kullanılan kanvas kumaş çeşitleri yıkanınca çekebilir. O nedenle kanvas kumaştan üretilen kıyafetlerin üzerinde yazılı olan yıkama talimatları göz önüne alınmalıdır. Bu talimatlara uygun olarak kıyafetler yıkanmalı. Kanvas kumaştan üretilen giysiler soğuk suda elde yıkanabilir. Ayrıca bu kumaşlar kuru temizlemeye de gönderilebilir.

 

Kanvas Kumaş Sıcak Tutar mı?

Yaz mevsiminde de kış mevsiminde rahatlıkla giyilen kanvas kumaşlardan üretilen kıyafetler yazın serin kışın da sıcak tutmaktadır. Rahat ve fonksiyonel olan kanvas kumaş çeşitleri vücut sıcaklığını da dengeler. Her alanda rahat bir şekilde kullanılan kanvas kumaşlar çok fazla tercih ediliyor.