Olay saat 01.00 sıralarında, Ordinaryüs Profesör Akurgal Caddesi 20 numaradaki Salih Bey Apartmanı'nda meydana geldi. Aliğa'da bir şirkette kaynakçı olarak çalışan Bekir Cavcav (39), banyodan çıktıktan sonra salondaki elektrikli ısıtıcının devrilmesiyle çıkan yangını gördü. Hemen yangına müdahale etmek isteyen Cavcav, yangını söndüremeyince uyuyan eşini ve annesini uyandırıp dışarı çıktı. Bu sırada 1. katta başlayan yangının dumanları 5 katlı apartmanı tamamen sarmaya başladı. Apartman sakinleri ise durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi.

POLİS VE İTFAİYE ERİ ÇOCUKLARI KUCAKLARINDA ÇIKARDI

10 ailenin kaldığı apartman boşaltılırken itfaiye ve polis ekipleri uykularından uyanan 10 yaşındaki Mert Taşdemir, kardeşi 5 yaşındaki Meriç Taşdemir'i kucaklarına alarak güvenli bir şekilde dışarı çıkardı. Yangın kısa sürede itfaiye ekiplerince söndürülürken; dumandan etkilenen 4 kişi sağlık ekiplerince tedavi edildi. Yangının çıktığı dairenin sahibi Bekir Cavcav'ın annesi Ümmü Cavcav (70) ile son katta oturan Gül Tunç (38) ve kızı Irmak Tunç (5) hastaneye kaldırıldı. Bu üç kişiye hastanede oksijen tedavisi uygulandığı, sağlık durumlarının da iyi olduğu belirtildi.

ÇOK SEVDİĞİ KUŞLARINA GÖZYAŞI DÖKTÜ

Korku dolu anların yaşandığı Salih Bey Apartmanı'nda evinde beslediği kafesteki 2 kuşu ölen bir kız çocuğu, çok sevdiği kuşları eline alarak gözyaşlarına boğuldu. Büyük bir faciadan dönülen yangında sadeci maddi hasarın meydana gelmesi yüreklere su serpti. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.