Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

iOS 14 iPhone modelleri için geçtiğimiz haziran ayında tanıtıldı. Apple'ın koronavirüs gölgesinde gerçekleştirdiği WWDC 2020 etkinliğinde tanıtılan yeni sürüm, widget desteği, resim içinde resim ve uygulama arşivi gibi bir dizi yenilik ile karşımıza çıktı. Apple, iOS 14'ün final sürümünü ise bir sonbahar akşamı yayınladı. Aralık ayına geldiğimizde şirket, iOS kullanıcılarının yüzde 81'inin iOS 14'e geçtiğini duyurdu. Bu, Android işletim sisteminin son sürümünün yüklenme oranına nazaran oldukça iyi bir yüzdeydi. Son gelen verilere göre ise Apple, bu yüzdeyi daha da geliştirdi.

iPHONE KULLANICILARININ BÜYÜK BİR KISMI iOS 14 KULLANIYOR
Mixpanel'in son verilerine göre, iOS kullanıcılarının yüzde 90,44'ü işletim sisteminin en son sürümü olan iOS 14'ü yükledi. Geriye kalan kısımda ise iOS 13, iOS 12 veya daha eski bir iOS sürümü kullanan kullanıcılar yer alıyor. Buna bakılırsa, kullanıcıların yüzde 5,07'si iOS 13'ü kullanıyorken, yüzde 4,48'i hala iOS 12 veya daha eski sürümleri kullanmaya devam ediyor. Özellikle iOS 14'teki yükselişin ve iOS 13'teki düşüşün Apple'ın yüzünü güldürmesi muhtemel görünüyor. Apple bu rakamları henüz doğrulamadı, ancak sonuçlar şaşırtıcı değil.

APPLE'DAN iOS 14.5 HAMLESİ GELİYOR
Apple şu anda geliştirici sürümü bulunan iOS 14.5 üzerinde çalışıyor. Yayınlanacağı tam tarih hala belirsiz olsa da Apple CEO'su Tim Cook, güncellemenin nisan ayının sonuna kadar herkesin kullanımına sunulacağını söylüyor.