Instagram kullanıcılarının uzun, çok uzun zamandır istediği bir özellik nihayet platformdaki yerini aldı. Artık gönderileri önceden hazırlamak daha kolay.

Instagram, 1 milyarın üzerinde hesabı ve günlük 500 milyon aktif kullanıcısıyla en popüler sosyal medya platformları arasında zirveye oynayan isimlerden biri.

Başlarda her ne kadar amatör bir fotoğraf paylaşım uygulaması olsa da şimdilerde fenomenlerin, markaların ve fenomen olmak isteyenlerin de baskısını hissettirdiği profesyonel bir mecraya dönüşmüş durumda. Hal böyle olunca kullanıcıların da daha “profesyonel” talepleri oluyor.

Onlardan biri de ileri tarihe gönderi zamanlama. Çok uzun zamandır istenen bu özellik, teknik olarak üçüncü parti uygulamalarla gerçekleştirilebiliyor. Ancak platform artık buna gerek bıraktırmayacak yeni eklemeyi yaptı.

Facebook’un International Broadcasting Convention (IBC) kapsamında yaptığı duyuruyla beraber Instagram için gönderi zamanlama özelliği tüm kullanıcılara açıldı. Ancak bunun için Facebook’un İçerik Stüdyosu‘nu kullanmanız gerekiyor. Bu da hesabınızın İşletme Profili veya İçerik Üretici hesap olarak belirlenmiş olması gerektiği anlamına geliyor. Ancak bir Facebook sayfasıyla hesabınızı İşletme Profili’ne dönüştürmek birkaç “tıklamadan” ibaret olduğu için bu basit bir şekilde ayarlanabiliyor.

Hesabınızı bağladıktan sonra sol üst kısımda Gönderi Oluştur yazısına tıklayarak tüm ayarlamaları yapıp, Şimdi Yayınla yerine Plan demeniz gerekiyor. Burada Instagram’da gönderinizi 6 ay sonraya kadar planlayabiliyorsunuz. Daha ileri tarihe platform izin vermiyor. Saatini de seçebilir ve gönderinizi paylaşım sırasına alabilirsiniz. Ne yazık ki şimdilik sadece planlı ana sayfa gönderileri paylaşılabiliyor. Planlı hikaye paylaşımlarını hala üçüncü parti uygulamalarla yapmak gerekiyor. İçerik Stüdyo’suna buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Ajanslar