Birgün gazetesinden Nurcan Gökdemir'in haberine göre Merkezi yönetim ve belediyelerin bütçelerinden kaynak aktaran kamu kurumları arasında ilk sıralarda, işbirliği protokolleri ile dernek ve vakıflarla partner haline gelen Milli Eğitim Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı yer aldı.

TÜRGEV, Ensar Vakfı, Okçular Vakfı, TÜGVA, İlim Yayma Vakfı, Hayrat Vakfı, Server Gençlik ve Spor Kulübü gibi örgütlenmeler başta olmak üzere iktidara yakın dernek ve vakıflar ile spor kulüplerinin kamu kurumları ile imzaladıkları protokoller, bütçeden büyük kaynak aktarımının en önemli aracı oldu. Hemen her yıl yapılan bu cömert yardımlara başlangıç ödeneği yetmedi ve aktarmalarla ödenek artırıldı. .

2006 yılında 12.4 milyon lira olan transfer tutarı 2017 sonunda 706 milyon liraya çıktı. 60 kat artan bu yardımlarda ilk sıraları sürekli aynı kurumlar paylaştı.

2006 yılında yayımlanan “Dernek, Vakıf, Birlik, Kurum, Kuruluş, Sandık ve Benzeri Teşekkürlere Genel Yönetim Kapsamındaki Kamu İdarelerinin Bütçelerinden Yardım Yapılması Hakkında Yönetmelik” uyarınca Maliye Bakanlığı'nın son verilerine göre bu örgütlenmelere 2017 yılında genel ve özel bütçe kapsamındaki idareler tarafından aktarılan tutar 706 milyon lira oldu.

İBB'nin vakıflara yaptığı yardımlarla ilgili haberlere erişim engeliİBB'nin vakıflara yaptığı yardımlarla ilgili haberlere erişim engeli