Görevinden açığa alınan tutuklu binbaşı B.A. hakkında Adana Cumhuriyet  Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı.

Şüpheli için "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar  hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince  kabul edildi.

İddianamede şüphelinin "Örgüt içi iletişimde operasyonel telefon hat,  ankesör kartı veya kendilerine ya da yakın akrabalarına ait GSM hattı kullanarak  hücresel iletişim ağı oluşturma" yöntemine, örgüt talimatı doğrultusunda dahil  olduğu belirtildi.

Şüphelinin, FETÖ/PDY'nin sivil mahrem imamlarıyla buluşarak örgütsel  toplantılara katıldığı aktarılan iddianamede, şunlar kaydedildi:

"Şüphelinin terör örgütünün silahlı kuvvetler bünyesindeki mahrem  yapılanmasında faaliyet yürüttüğü ve örgütle organik şekilde bağlı olarak  süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk gösteren, örgütsel tabirle genel olarak  'şakirtlik/şakirdelik' denen üye konumunda bulunduğu, örgüt mensupları ile  hücresel iletişim ağları üzerinden irtibat kurduğu,  örgütsel buluşma ve  toplantılar için buluşma yer ve zamanı belirlediği nazara alındığında üzerine  atılı 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçunu işlediği anlaşıldığından  cezalandırılması kamu adına iddia ve talep olunur."

B.A. ise iddianamede yer alan savunmasında üzerine atılı suçlamaları  kabul etmedi.