Ayrıca bir grup vatandaşın ihbarı üzerine hududun Irak tarafındaki Kesta köyünün batısında bölücü terör örgütü üyelerinin kontrol noktası oluşturduğu öğrenildi. Obüsler tarafından ateş altına alınan söz konusu bölgedeki teröristler etkisiz hale getirildi, kontrol noktası olarak kullanılan bina ve mevziler imha edildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, bölücü terör örgütü üyelerinin Şırnak Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk sahasındaki Andaç hudut taburlarının unsurlarına saldırı hazırlığında olduğu belirlendi.

Bunun üzerine teröristlere gece saatlerinde ateş açıldı, ilk tespitlere göre en az 3 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca bir grup vatandaşın ihbarı üzerine hududun Irak tarafındaki Kesta köyünün batısında bölücü terör örgütü üyelerinin kontrol noktası oluşturduğu ve buradan askeri birliklere saldırı düzenleyecek diğer teröristleri yönlendirdikleri öğrenildi.

Obüsler tarafından ateş altına alınan söz konusu bölgedeki teröristler etkisiz hale getirildi, kontrol noktası olarak kullanılan bina ve mevziler imha edildi.

İKİ TERÖRİST TOPÇU ATIŞI İLE VURULDU!

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Irak'ın kuzeyindeki Chale Tepe bölgesinde görüntüsü alınan iki terörist, topçu atışı sonucu etkisiz hale getirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Tekeli'deki bir üs bölgesinden Irak'ın kuzeyinde Hakurk kampı yakınındaki alanda iki terörist tespit edildi.

Bunun üzerine Chale Tepe bölgesinde görüntüsü alınan iki terörist, topçu atışı sonucunda etkisiz hale getirildi.