15 Temmuz darbe girişiminin alt yapısının nasıl hazırlandığını gözler önüne seren belgede, öğrencilerin örgüt lideri Gülen için ölmeye hazır hale getirilmesi ve zaaflarının tespit edilmesi için imamlara talimatlar yer alıyor.

FETÖ’nün askeri öğrencilere yönelik uyguladığı müfredat programı gün yüzüne çıktı. Paralel müfredat Kitapçığında, askeri öğrencilerden sorumlu imamlara ev ve yurt ortamlarında tatbik edecekleri eğitim programı en ince ayrıntısına kadar dikte edildi.

Karar Gazetesi'nin haberine göre FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in bilgisi dahilinde hazırlanan paralel müfredat programı, sene içi ve yaz programı olmak üzere iki ana kısımdan oluşuyor. Her sınıf için ayrı ayrı hedeflerin belirlendiği programda, okutulacak kitaplar, yazılar ve dinletilecek sohbet kasetleri tek tek sıralanmış. FETÖ’nün müfredat kitapçığı, dini istismar eden örgütün ağına düşürdüğü askeri öğrencilerin beyinlerini adım adım nasıl yıkadığını ve 15 Temmuz darbe girişimine giden yolun köşe taşlarının ne şekilde döşendiğini gözler önüne seriyor. Kitapçıkta, örgüt imamlarından himayelerindeki askeri öğrencilere ehemmiyeti anlatılıp okutmaları istenen yazılar arasında, Gülen’in 12 Eylül darbesine övgüler dizdiği Sızıntı dergisindeki ‘Son Karakol’ başlıklı başyazısı da bulunuyor. İmamlara sohbetlerinde devamlı girizgahlar bularak örgüt lideri Gülen’den bahsetmelerinin tavsiye edildiği kitapçıktaki “Aksine ihtimal vermeyecek şekilde Onun, ölmek pahasına arkasından gidilecek bir insan olduğuna; günümüzde Peygamberimizin varisi olduğuna inandırmalıyız” ifadeler de dikkat çekiyor.