Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Genel olarak para ile ilgili iletişim kurmak zor olabilir. Bu nedenle çiftlerin tartıştığı en yaygın nedenlerin arasında paranın olması şaşırtıcı değildir. Neyse ki, sizin durumunuz böyle olmak zorunda değil. Eşinizle para hakkında iletişim kurma sanatında ustalaşabiliyorsanız, muhtemelen kendinizi gereksiz ilişki iletişim sorunlarından kurtaracaksınız.

İletişim sorunları finansal durumunuzu nasıl etkiler?

Para söz konusu olduğunda, iletişim büyük önem taşır. Ortak finansal hedefler bir finansal plan oluşturmanın temelidir.

İlişkilerdeki iletişim sorunları, finansal durumunuzu iki şekilde etkileyebilir. İlk olarak, iletişim kuramamak, hayatınızın her yönünü etkileyen bir şeyi ihmal ettiğiniz anlamına gelir. Para hakkında konuşmazsanız, hayatınızın ve ilişkinizin diğer alanlarını etkileyebilir. İkincisi, etkili iletişim kurmamak paranızın nasıl yöneteceğiniz konusunda yanlış anlamalara yol açabilir. 

İlişkilerde finansal iletişim sorunları nasıl önlenir?

Para hakkında konuşmaktan korkma

Para konularından kaçınmak hiçbir şeyi çözmez. Aslında, yarardan çok zarar getirir. Eğer para hakkında iletişim kurmaktan çekinmezseniz, eşinizle hedeflerinizi nasıl oluşturacağınız konusunda fikir alışverişi yapabilirsiniz.

Finansal konuları konuşmak için gün belirleyin

Para hakkında konuşmamakla mücadele etmenin en iyi yolu, para hakkında konuşmak için bir plan oluşturmaktır. Bunu, yinelenen bir "para toplantısı" planlayarak yapabilirsiniz. Paranız hakkında konuşmak için takvime bir gün ve saat koyun. Neyin işe yarayıp neyin yaramadığını ve ilerlemenizi bu toplantılar ile takip edebilir, sorunları hemen çözebilirsiniz.

Kendinize ve birbirinize karşı dürüst olun

Muhtemelen “dürüstlük en iyi politikadır” ifadesini duymuşsunuzdur. Finansal konularda iyi bir iletişim kurmak istiyorsanız dürüst olmalısınız. Geçmişteki para hatalarınız konusunda dürüst olmakla başlayın. Eşinize geçmişteki hatalarınız ve onlarla nasıl başa çıktığınız konusunda dürüst olun. Geçmişteki hatalarınıza sahip çıkın ve daha iyi bir finansal gelecek inşa etmek için birlikte çalışın. Eğer “mükemmel” bir finansal geçmişiniz varsa, eşinizi yargılamaktan kaçının. Şefkat gösterin ve dürüst olabilecekleri açık bir ortam yaratın.

Sorunları ortaya çıktıklarında ele alın

İlişkiler söz konusu olduğunda iyi bir kural, sorunların iltihaplanmasına izin vermemektir. Bunun yerine, sorunun tekrarlanmasını önlemek için bunları tartışmak için zaman ayırmalısınız. Unutmayın, eşiniz zihninizi okuyamaz. Bu, sorunu çözmek için aklınızdakileri gerçekten paylaşmanız gerekeceği anlamına gelir.

Elbette, olayları uygun zamanda gündeme getirdiğinizden emin olmak istersiniz. Kızgınsanız, duygularınızı toplamak için bir dakikanızı ayırın, böylece düşüncelerinizi etkili bir şekilde iletebilirsiniz.  

Sizi rahatsız eden bir şeyi paylaştığında, bunun sizi nasıl hissettirdiği hakkında konuşmak iyi bir yoldur. Örneğin, "Bunu bana söylemeden satın aldığında, fikrime değer verilmediğini hissettim." Bu, eşinizi bir daha böyle hissetmemeniz için elinden geleni yapacağı anlamına gelir. 

Eşinizin fikirlerini dinleyin

Parayı yönetmenin tek bir doğru yolu yoktur, bu nedenle diğer bakış açılarını dinlemeye açık olun. 

Bir takım olduğunuzu unutmayın

Bir takım olduğunuzu hatırlamak, iletişim şeklinizi tamamen değiştirebilir. Ekip üyeleri, amacın birlikte kazanmak olduğunu anlarlar. Bu, sorumluluk veya anlaşmazlık olmadığı anlamına gelmez. Bu sadece daha üretken konuşmalara odaklanacağınız anlamına gelir.

Harika bir ilişkinin özünde harika bir iletişim vardır. Daha iyi iletişim kurmayı öğrendiğinizde, ilişkiniz ve finansal durumunuz daha iyi hale gelebilir. Eşinizle iletişim ipuçlarının her birini denemek için zaman ayırın. Birinde ustalaşmak bile bir dünya fark yaratabilir!