Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu'yla bir araya geldi. Görüşme sonunda iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları ise şöyle:

Etiyopya, FETÖ'nün cani yüzünü, insanlık için teşkil ettiği büyük tehdidi gören dostlarımızdandır. Bu konuda el birliği içinde gereken adımları atıyoruz. Sadece Etiyopya'dan değil, FETÖ urunu, sirayet ettiği diğer bölge ülkelerinden de temizleme konusunda kararlıyız çünkü bu bir urdur.

"FETÖ OKULLARINI MAARİF VAKFI'NA DEVREDİYORUZ"

Mulatu Teshome Wirtu'nun konuşmasından satırbaşları:

FETÖ'ye ait eğitim kurumlarını Maarif Vakfı'na devretme kararı aldık. Türk halkı demokrasilerini savunarak bu terörist grubu ortadan kaldırdı.

ANAYASA TEKLİFİ 

Erdoğan, Anayasa teklifiyle ilgili soruyu da şöyle yanıtladı;

"Meclis'in koşulları itibariyle nasıl ne zaman değerlendirmesini arkadaşlarla yapıyoruz. Bunun her yönünü değerlendirmek zorundayız. Şunu açık nat söylüyorum ki bu süreç ülkemiz  için önem arz ediyor. Ülkemizi terörize etmeye çalşan anlayışlar bellidir. Ülkemi terörörize etmek isteyenlerle birlikte hareket  edenlerle hiç bir birlikteliğimiz olması mümkün değildir. Ben sayın Bahçeli'ye bugünkü yaptığı konuşmadan ötürü teşekkür ediyorum. Bu işe evet dediğimi zaten Mersin'de açıkladım. Olay sadece zamanlamadır. Bunun dışında milletim Kandil'e İmralı'ya olumlu bur sinyal vermeyecektir, onların karşısında duran inşanlarla yürüyecektir. Öyle sanıyorum ki bu hafta içinde bu kararı veririz."