Dünyanın en büyük tahvil fonunun yöneticisi, düşen faizlerin en muhafazakar yatırımcıların bile stratejilerini yeniden gözden geçirmelerine neden olurken, hazine tahvillerinde güven arayışının ötesine bakıyor.

Japonya'da 162 trilyon dolarlık (1.5 trilyon dolar) varlığa sahip Hükümet Emeklilik Yatırım Fonu'nun (GPIF) başkanı Masataka Miyazono, rekor zararın ardından 2020'nin ilk altı ayında tarihi bir kazanç sağlayan fonun, pandeminin yön verdiği piyasada istikrarlı getiriler elde etmek için yabancı hazine tahvillerine yöneldiğini söyledi.

Tokyo'da gerçekleştirdiği bir mülakatta yatırımlarının karmaşıklık seviyesini artıracaklarını belirten Miyazono, “Yabancı hazine tahvillerinin dışında mortgage ve şirket tahvillerini de gözden geçireceğiz.” dedi.

Fonun seçenekleri arasında kısa vadeli ABD Hazine tahvillerindeki fonların küresel tahvil faizlerinin rekor düşük seviyelere gerilemesinin ardından daha riskli varlıklara aktarılmasının da bulunduğunu belirten Miyazono, ayrıca, “ ABD Hazine tahvilleri dışında Döviz açısından bakıldığında daha zor olan Avrupa tahvilleri de var.” diye değerlendirmede bulundu.

Miyazono, AB'nin toparlanma fonunun akılda tutulması gereken bir ilerleme olduğunun altını çizerek, “Bunun sadece kısa vadeli bir hareket mi yoksa AB bloğunun yeniden değerlendirilmesine yönelik bir hareket mi olduğunu göreceğiz.” dedi.