Hollywood  efsanesi Peter Fonda,  akciğer yetmezliği nedeniyle 79 yaşında öldü.

Peter Fonda'nın cuma sabahı saat 11.05'de Los Angeles'taki evinde vefat ettiği ve ailesiyle birlikte olduğu açıklandı

Ailesi tarafından yayınlanan açıklama şu şekilde :

"Hayatımızın en üzücü anlarından birinde, kalbimizdeki acıyı ifade etmek için uygun kelimeleri bulamıyoruz. Bu tatlı ve zarif adamın kaybına yas tutarken, herkesin yıpratıcı ruhunu ve yaşam sevgisini kutlamasını istiyoruz."

PETER FONDA KİMDİR?

Üç kez evlenen Fonda, 2011 yılında evlendiği son eşi Margaret DeVogalaere ile yaşıyordu.

Ünlü oyuncu, 1961'den 1974'e kadar Susan Brewer'la, 1975'den 2011'e kadar 36 yıl boyunca Portia Crockett ile evli kalmıştı.

Dünyanın en önemli filmleri arasında yer alan 1969 yapımı 'Easy Rider'la hafızalara kazınan Peter Fonda, Henry Fonda'nın oğlu, ünlü yıldız Jane Fonda'nın da kardeşi idi. 

"EASY RIDER"

Bağımsız sinemanın en önemli örneklerinden biri kabul edilen "Easy Rider", 1969'da yönetmen Dennis Hopper tarafından Hollwood'un stüdyoya bağımlı projelerine alternatif olarak çekilmişti. Hopper, Peter Fonda ve Jack Nicholson ile filmin başrollerini paylaşmıştı.

Motosikletleriyle ABD'yi bir uçtan bir uça gezen iki hippinin öyküsünü anlatan film, Heavy Metal tarihinde de önemli bir yere sahip.

Steppenwolf'un "Heavy Metal" kelimesini ilk kez kullandığı 1968 tarihli şarkısı "Born To Be Wild", film sayesinde geniş kitlelere ulaşmıştı.

"En İyi Senaryo" ve "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" dallarında Oscar'a aday gösterilen film, Amerikan Film Endüstrisi'nin "100 Yıl, 100 Film" listesinin 88. sırasında yer alıyor.

Kaynak: Ajanslar