CHP'li muhalifler adına yapılan açıklamada kurultay için toplanan imza sayısı açıklanıyor. Muhalifler adına Gaye Usluer konuşuyor. Usluer'in konuşmasından satır başları:

"Pazartesi saat 17.00'a kadar imzaları toplamaya devam edeceğimizi duyurmuştuk. Ancak 81 ili temsil etmeyen, delegeyi temsil etmeyen il başkanlarının Ankara'da toplanmaları bizi bu saatlerde bir açıklama yapmaya itti.

9-10 Mart'ta yapılan tüzük kurultayında neye karşı çıktıysak, yine aynı noktadayız. Oradaki önergelerimiz kabul edilmiş olsaydı bizden umut bekleyen herkesin içi rahat olacaktı.

Yoldaşlık hukukunun temeli ortak ideolojiye inanmaktır. Bunu tek başına yapmayacağız. Bu ülkede demokrasi isteyen herkes adına, sayın Enis Berberoğlu için ve Eren Erdem adına bu mücadeleyi yapacağız.

Usluer'in ardından, Yaşar Tüzün ise şunları kaydetti:

Pazar günü imza verme süresi sona eriyor. Bu süre tamamlandıktan 7 gün sonra imzalar genel merkeze teslim edilecektir.

CHP'li Tüzün, geçtiğimiz günlerde tüzükte yazan sürenin sonunda toplanan imzaların Genel Merkez'e teslim edileceğini duyurmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise imza toplayan muhaliflerle ilgili olarak, "olağanüstü kurultay için imzalar toplandıysa getirsinler, genel merkez yerinde duruyor." demişti.