31 Mart'taki yerel seçimlerinde Bilecik Belediyesini AK Parti'den devralan CHP'li başkan Semih Şahin'in, geçtiğimiz ay ilk icraatı, duvarlardaki Osmanlı minyatür ve motiflerini kazıtmasını ardından bu kez de Osmanlı padişahları için asılan bilgi tabelalarını indirdiği ortaya çıktı.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Osmanlının son dönem eserlerinden biri olan Bilecik'teki tarihî konak, 2005'te restore edilerek Belediye Başkanlığı binasına çevrildi. Tescilli bina, aslına uygun olarak yenilendi. Binanın girişine Osmanlı minyatür ve motifleri konuldu; koridorlarına da Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşunu simgeleyen süslemeler ve bilgi tabelaları yerleştirildi. CHP'li Semih Şahin, Başkan seçildikten sonra ilk iş olarak, belediye binasının girişindeki duvara asılı olan üç Osmanlı minyatürünü kazıttı. CHP'li başkanın bu hareketine vatandaşlar ve Bilecik'te üç dönem belediye başkanlığı yapan AK Partili Selim Yağcı tepki göstermişti.

OSMANLI PADİŞAHLARINI BİLGİLENDİRME TABELALARINI DA KALDIRTTI

Ancak CHP'li Başkan Semih Şahin'in hızını alamayıp koridorlardaki Osmanlı Padişahlarına ait bilgilendirme tabelalarını da kaldırdığı ortaya çıktı.

TARİHÇİ ŞİMŞİRGİL'DEN SERT TEPKİ

AK Parti döneminde tabelaları hazırlayan tarihçi Ahmet Şimşirgil, bu duruma sosyal medya hesabından "Yunanlar Bursa'ya girdiğinde Osmanlı türbelerine saldırırdı... Bilecik'i kazanan CHP'li başkan da Osmanlı tarih şeridinde, padişahları anlatan yazıları yok etmiş... Nasıl bir zihniyettir bu!" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Cevap vermekte gecikmeyen belediye, panoların kaldırılma gerekçesi olarak "İçeriğinde yanlış ve eksik bilgi barındırma ihtimali sebebiyle" karşılığını verdi.