Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Suriyeli sığınmacılar üzerinden siyasi pirim kazanmaya soyunan CHP, kendisiyle de çelişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Suriyeliler üzerinden yürüttüğü ırkçı propaganda, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan üzerinden devam ediyor. Son günlerde Suriyeli göçmenleri ülkelerine geri gönderme açıklamalarını sıklaştıran CHP, hükumetin takındığı politikalara farklı zamanda farklı tepkiler gösterdi.

‘Suriyelileri evlerine göndereceğiz’ diyen CHP, geçtiğimiz yıl şubat ayında Türkiye’nin göçmenler ve sığınmacıların Avrupa’ya yönelik geçişleri için sınır kapılarını açmasına da karşı çıkmıştı. Bugün CHP’nin istemediği göçmenler ve sığınmacılar sınır kapılarından Avrupa’ya geçerken CHP’liler, bunu ‘insanlık suçu’ olarak nitelemişti. Göçmenlere sınır kapılarının açıldığı 28 Şubat 2020 tarihinden sonra CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel “Yeni Aylan bebekleri o tarafa sürmek en ağır insan hakları ayıbıdır. Türkiye’nin mültecilere karşı takınması gereken tutumla bağdaşmamaktadır” değerlendirmesini yapmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Sezgin Tanrıkulu ise “Çoluk çocuk, bebek, yaşlı, kadın #göçmenler karşı kıyıya ulaşıp ulaşmayacağı belli olmayan bir botla insan kaçakçılarının ellerine teslim ediliyor. Tarih, işlediğiniz bu suçları affetmeyecek!” ifadelerini kullanmıştı.

Yeni Şafak