Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Analiste göre Bitcoin fiyatı, 53 bin dolarlık fiyat tavanıyla aylarca insanları çıldırtabilir. Popüler analistler, Bitcoin (BTC)’in 42.000 dolar ile 53.000 dolar arasında “aylar” geçirebileceğini ve bunun paniğe neden olabileceğini söylüyorlar.

Bitcoin fiyatı “çıldırtabilir”

Wolf of All Streets olarak bilinen Scott Melker, BTC’nin değişen davranışların 2022’ye kadar sürebileceğini söyledi. Geçen haftaki çöküşten sonra 50.000 doları bile geri alamamasının ardından, BTC/USD bu hafta düşüş eğilimi gösteriyor. Duyarlılık “aşırı korku” bölgesinin derinliklerinde yer alırken, Melker daha önce her yerde bulunan çok yüksek kısa vadeli fiyat tahminlerinden uzaklaşanlara katıldı. Melker: “Şu anda iki rakam arasındaki her şey, traderları paniğe sürükleyecek şekilde değişen bir düşüş. İnsanlar 53K’da aşırı derecede yükselişe geçecek ve herhangi birine ulaşılırsa 42K’da düşüş eğilimi gösterecek” dedi.

İşlem platformu Decentrader‘ın kurucu ortağı filbfilb, “Aralık, çizelgelerden biraz uzaklaşmak, birkaç iyi düşünülmüş işlem yapmak ve gelecek yıl için yeniden şarj etmek için ideal bir zaman” dedi. Yapılan bu yorumlar, 6 Aralık’ta Bitcoin’in hala 30.000 dolara düşebileceğini kabul eden popüler trader Pentoshi’nin yorumlarını taklit ediyor.

Bu, BTC/USD’yi fiili olarak 2021 başlangıç ​​pozisyonuna geri getirecek ve yılın tüm zamanların en yüksek seviyelerine göre %50’den fazla düşüşe neden olacaktır. Eleştirmenler, Bitcoin‘in bir değer saklama aracı olarak hareket etme yeteneğinin olmadığı iddiasını hedef alırken, taraftarlar, satıştan sonra pazarın oldukça değerli olup olmadığına dair ipuçları aradılar. Analist Willy Woo için, on-chain veriler her şeyi söyledi. Analist, Bitcoin Supply Shock Valuation (SSV) metriğini vurgulayarak: “Şu anda makul bir indirimle işlem yapıyoruz” dedi. SSV, zincirdeki talebin mevcut seviyelerle en son ne zaman eşleştiğine bakar ve bunun anlamı, mevcut koşullar altında fiyatların daha yüksek olması gerektiğidir.