Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

BioNTech aşısının da gelmesiyle aşılama çalışmaları hız kazandı. Ancak uzmanlar aşı olanların ‘Bana bir şey olmaz’ diye rahatlamaması gerektiğini söylüyor ve uyarıyor: Aşı bulaşı engellemiyor, kişi hasta olursa ağır hastalık geçirmesini engelliyor. O yüzden aşı olanlar maske takmaya devam etmeli, mesafeyi unutmamalı.

Çinli Sinovac şirketinin aşısı CoronaVac’ın ardından, Alman-ABD ortaklığında geliştirilen BioNTech aşısının da gelmesiyle aşı randevusu alanlara seçenek sunulmaya başlandı. Bu durum aşı yaptıracaklarda, tercih konusunda soru işaretlerine neden oldu.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, her iki aşıda da koruyuculuk oranının yüzde 80’den fazla olduğunu belirterek, şunları söyledi:



HANGİSİNİ SEÇMELİ?

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da vatandaşlara aşı tercih hakkı verilmesinin güzel olduğunu ancak karışıklığa da yol açabileceğini söyledi:

KAPI KAPI VİRÜS TAKİBİ

Türkiye’de koronavirüs vaka sayılarının yükselmesiyle filyasyon ekiplerinin iş yükü de yeniden arttı. Ankara’da filyasyon ekipleri, ev ev gezerek COVID-19 testi pozitif çıkan hastalar ile temaslılarının tedavi-izolasyon süreçlerini sağlıyor. Ekipler aynı zamanda vatandaşı koronavirüs önlemleri konusunda da uyarıyor.