Bartu isminin, kendisini taşıyan insanlara bazı özellikler kattığına inanılmaktadır. Bu ismi taşıyan insanların karakter özelliklerine kadar analizleri yapılmaktadır. Bartu isminin sadece anlamı bakımından değil, birçok yönden incelemesi yapılmıştır. Bartu ismi istatistiksel olarak ele alındığında Türkiye’de 19000 ya da 20000 kişide bir kişide görülmektedir.

 Bartu İsminin Anlamı

 Bartu isminin genel olarak anlamı varlık ve servet olarak bilinmektedir. Ayrıca varılacak yer olarak da bilinmektedir. Bununla birlikte Bartu ismi en eski Türk kağanlarından birinin ismidir.

 Bartu isminin analizi yapıldığında ise ortaya değişik sonuçlar çıkmaktadır. Bartu ismine sahipseniz; Hayatınızı duygularınızla yönlendirirsiniz. Önemli kararlar verirken bile, mantığınızla değil, duygularınızla hareket edersiniz. Bu nedenle, bazen üzgün hissedersiniz. Bununla birlikte, sezginiz güçlü olduğu için, genellikle doğru kararları alırsınız.

 Hayatınızın temelinin "aşk" olduğuna inanıyorsunuz. Felsefeniz "sevmek ve sevilmek" tir. "Kimseden nefret etmemek" ana kuraldır. Mümkün olduğunca çok insana sevginizi vermek istiyorsunuz. Aynı şekilde insanlar da sizi seviyor. Duygusallığınız iş hayatınızı da etkilemektedir. Sevmediğiniz işlerde çalışmak istemezsiniz ve insanlığa faydalı olamayacağını düşünürsünüz. "Sonsuz aşk ve sadakat" karşı cinste aradığınız özelliklerdir.