Türkiye'nin ilk uçan arabası, akıncı İHA bugün Teknofest'te görücüye çıkıyor. Festival Atataürk Havalima'nında olacak. Festivali kaçırmak istemeyenler şimdi "Atatürk Havalimanı'na nasıl gidilir?" sorusuna cevap arıyor.

 AVRUPA YAKASI’NDAN ATATÜRK HAVALİMANI’NA METRO İLE NASIL GİDİLİR?

Metroyla, Atatürk Havalimanı’na gitmek aslında trafiğe hiç girmemeniz için en güzel tercih. Bunun için Yenikapı- Atatürk Havaalanı Metrosu’nu kullanmanız gerekli, bu metro hattı Yenikapı’da başlayıp havalimanının içine kadar gidiyor. Yenikapı’da binmek yerine Zincirlikuyu-Avcılar metro hattını kullanarak, Ataköy Şirinevler durağında inip buradan geçiş yapmayı da tercih edebilirsiniz.

AVRUPA YAKASI’NDAN ATATÜRK HAVALİMANI’NA OTOBÜS İLE NASIL GİDİLİR?

Otobüsle, gitmek isterseniz TH-1 TAKSİM- ATATÜRK HAVALİMANI hattını veya YH-1 YENİKAPI İDO- ATATÜRK HAVALİMANI hattını takip eden otobüslere binebilirsiniz.

Havabus Shuttle ile, gitmek isterseniz de belli noktalardan belli bir ücret karşılığı bu araçlara binip doğruca havalimanına gidebiliyorsunuz. Havabus Taksim kalkış noktası Divan Otel Karşısı, Point Otel önü, kişi başı fiyatı 12 TL; Havabus Yenikapı kalkış noktası ise Yenikapı İDO İskelesi 1. İskele önü, fiyatı da 6 TL . 

ANADOLU YAKASI’NDAN ATATÜRK HAVALİMANI’NA METRO, METROBÜS VE MARMARAY İLE NASIL GİDİLİR?

Kadıköy’den Atatürk Havalimanı’na önce Marmaray’ı kullanıp sonra da metroya aktarma yapıp gitmek oldukça pratik bir ulaşım seçeneği. Tek yapmanız gereken, Üsküdar veya Ayrılık Çeşmesi durağından Marmaray ile Yenikapı’ya geçmek. Oradan da Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı’na aktarma yapmak. Ayrılık Çeşmesi durağına Metrobüs veya Kadıköy-Kartal Metro Hattı’nı kullanarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Söğütlüçeşme-Avcılar Metrobüs Hattı ile Avrupa Yakası’na geçip Ataköy-Şirinevler durağından Yenikapı-Atatürk Havaalanı Metrosu’na aktarma yaparak da Atatürk Havalimanı’na ulaşabilirsiniz.