Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 5 bin adet açık hava ilan panosu (billboard) ile 3 bin adet kapalı otobüs durağının 10 yıllık süreyle kiraya verilmesini istedi. ABB Meclisi’ne getirilen talep AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi. ABB’nin talebi kabul edilseydi, Belediye’ye her ay toplam 2.5 milyon lira kaynak oluşturulabilecekti.



Gökçek döneminde billboardlar ve taşınmazlar kişilere, ailelere ve vakıflara uzun süreli ve ucuz kira ücretleriyle verilirken, ABB'nin yapmak istediği açık ihale bu karar ile engellenmiş oldu.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, ABB yönetiminin 5 bin adet açık hava ilan panosu (billboard) ile 3 bin adet kapalı otobüs durağını, ABB TV'de canlı yayınlanacak açık ihale yöntemiyle 10 yıllık süreyle kiraya verilmesi isteği, Meclis'te çoğunluğu elinde bulunduran AKP ve MHP'li üyeler tarafından reddedildi.

Red kararına gerekçe olarak Belediye Encümeni'nden 3 yıllık kiralama kararı alınabilmesi gösterilirken, Millet İttifakı üyeleri açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek kiralamanın yatırım maliyetlerini karşılaması ve Belediye'ye kaynak oluşturması için istenen 10 yıllık kiralama kararının reddedilmesine tepki gösterdi.