Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı yeni partinin başvurusunu bugün İçişleri Bakanlığı’na yapılacağı bildirildi. Partisinin adıyla ilgili üst düzey bir yetkili, 'Gelecek Partisi' olacağını, parti logosunun ise çınar yaprağı olacağını iddia etti.

Euronews Türkçe'nin ulaştığı ve Partinin Kurucular Kurulu'nda yer alan üst düzey bir yetkiliye göre, "Çınar yaprağı, kadimliği, kadim kültüre ve köklere bağlılığı, ilkelerinde sağlam durmayı, geleneği tasvir ediyor" diyor 

Partinin tanıtım toplantısı ise Cuma günü (13 Aralık) Ankara'da bir otelde gerçekleşecek.

130'a yakın kişinin yer alacağı Kurucular Kurulu'nda Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) eski Başkanı Yusuf Ziya Özcan'dan, eski AK Parti milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ'ya, Karar Gazetesi eski yazarı ve Mavi Marmara yolcularından Hakan Albayrak'tan Nihal Olçok'a, deneyimli gazeteci Bayram Zilan'a, bir dönem Başbakanlık başdanışmanlığı da yapmış olan Etyen Mahçupyan'a kadar geniş bir siyasi eğilime sahip yelpazede yer alan tanınmış isimler olacak.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı'da, bugünkü köşesinde, "Uzun tartışmalardan sonra Davutoğlu’nun partisinin adı “GELECEK PARTİSİ” olarak kesinleşti." diye yazdı.