Terör örgütü PKK, Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri sınırlarındaki Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü bölgesindeki korucu noktalarına önceki gece saldırı düzenledi. 7 korucu, 2 asker ve bir emekli köy korucusu şehit oldu, 3 asker ve 2 vatandaş yaralandı. İki haftada 20'den fazla şehit verilerken, mağaraların bulunduğu bölgede PKK'nın kamp kurduğu ve yığınak yaptığı öğrenildi.

KORUCU NOKTASINA SIZDILAR
Teröristlerin 10 korucu ve 5 askerin bulunduğu korucu noktasına sızarak el bombaları ve roketatarlarla saldırdığı öğrenildi. PKK'lıların bölgede bir kampı olduğu olduğu teröristlerin de buradan geldikleri belirtildi. Ağrı Valiliği'nin açıklamasında, çatışma bölgesinde bir vatandaşa ait cesedi görerek yardım için olay yerine giden emekli köy korucusunun aracına teröristler tarafından el yapımı bombayla saldırı düzenlendiği belirtildi. Saldırıda emekli köy korucusu şehit oldu.

İKİ HAFTADA 20 ŞEHİT
Saldırıdan sonra geniş çaplı operasyon başlatılırken, Çetenli Köyü Karakolu'ndan teröristlerin bulunduğu noktalar top atışı yapıldı. Doğubeyazıt'taki 1. Mekanize Tugay Komutanlığı'ndan, havadan kobra helikopterler, karadan da özel harekat timleri bölgeye sevk edildi. 2 Eylül'de aynı bölgede çıkan çatışma ve devamında yürütülen 3 günlük operasyonlarda da 9 asker ile 3 korucu, toplam 12 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 18 asker de yaralanmıştı. Çatışmalarda, 13 terörist öldürülmüştü.

PKK İÇİN STRATEJİK BÖLGE
Son alçak saldırı ile birlikte aynı bölgede 2 haftada 22 şehit verilmesi, dikkatleri Tendürek'e çevirdi. PKK'nın Erzurum ve Kars'a sızmak için kullandığı güzergahlardan biri olan bölge, volkanik kayalıklar ve dağlık yapısı nedeniyle teröristlere avantaj sağlıyor. Güvenlik uzmanı Mete Yarar, şehit sayısının artmasının nedenini Türkiye'nin taarruz stratejisine geçmesine bağladı. Yarar "Savunmada kalmayıp taarruz aşamasına geçtiğimizde bulup etkisiz hale getirmeyi planlıyorsanız daha fazla temas sağlanmaya başlar. Taarruz aşamasındaysanız daima arazide kalmanız gerekir" dedi.

PKK İÇİN ÇUKURCA KADAR ÖNEMLİ
Bölgenin Çukurca kadar önemli olduğuna söyleyen Mete Yarar "Tendürek'in volkanik arazisi, ve PKK'nın pozisyonu itibariyle terör örgütü için vazgeçilmez alanlarından biri. PKK'nın kendilerini gizleyebilecekleri inanılmaz sayıda mağara yerlerine sahip bir alan burası" diye konuştu. Yarar çözüm sürecinde bile çatışmanın olduğu alanlardan birinin Tendürek olduğuna dikkat çekerek, bölgedeki PKK saldırılarının raslantısal olmadığını söyledi. PKK'nın yoğun saldırılarının Tendürek'te ciddi anlamda yığınak yaptığına işaret ettiğini belirten Yarar şöyle konuştu: "O bölgede çok sayıda şehit ve yaralı vermemizin en büyük sebebi taarruz operasyonun ilk aşaması olmasından kaynaklanıyor."