Olay; 2017 yılının Mart ayında Trabzon'un Akçabat ilçesinde meydana geldi. 48 yaşındaki Adem Kara kişi veya kişiler tarafından öldürüldü.  Kara'nın cesedi evinin yakınlarındaki su kuyusunda bulundu.

Adem Kara cinayetinin sır perdesi Müge Anlı ile Tatlı Sert programında aralanıyor. Adem Kara'nın ortadan kaybolmasından sonra ölü bir kazı evin etrafına astığı söylenen Hakan Kara, canlı yayındaki ifadeleri tepki çekti. Adem Kara'yı miras kavgası nedeniyle öldürdüğü iddia eden Hakan Kara, daha önce de o su kuyusun kendisinden ve Adem Kara'dan başka kimsenin bilmediğini de ifadesinde dile getirmişti.

Programda açıklanan bilgilere göre Adem Kara'nın cansız bedeni su kuyusunda bulunduğunda üzerinde gömlek ve iç çamaşırı vardı. Adem Kara'nın ölüm sebebi de başına sert bir cisimle vurulma.  Yakınları ise Adem Kara'nın gömlekle ve iç çamaşırıyla uyuduğunu belirtti. Adem Kara'nın kardeşi Ali Kara ise cinayet şüphelisi olarak amcasının oğulları Hakan Kara olduğunu işaret etti. Ayrıca Hakan Kara, o su kuyusun kendisinden ve Adem Kara'dan başka kimsenin bilmediğini de ifadesinde dile getirmişti.

Öte yandan Müge Anlı, Adem Kara cinayetinin baş şüphelisi yeğen Hakan Kara'nın ve diğer aile üyelerinin verdikleri çelişkili ifadeler ve Adem Kara'nın ceset kokusunu bastırmak için kaz ölüsü kullanıldığı şeklindeki bilgilerin doğruluğunu araştırmaya devam ediyor.