Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve DEAŞ ile Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi olarak atanan James Jeffrey'nin salı günü Türkiye'de olması bekleniyor.

ABD basınına göre ziyaretin başlıca konuları terör örgütleri DEAŞ ve YPG olacak. WSJ, Türkiye'nin DEAŞ'a karşı savaşta ana sorumluluğu almasına ilişkin detayların ABD'li yetkililerin salı günü Ankara'daki görüşmesinde belirlenmesinin beklendiğini yazdı. ABD'li bir yetkili, Amerikalı askerlerin Suriye'den çekilmesine yönelik sabit bir takvim belirlenmediğini, ancak Trump'ın haftalar içinde bölgeden çekilebileceğine dair ekibinden güvence aldığını söyledi.

TERÖR ÖRGÜTÜ YPG'Yİ KOLLAMAK İÇİN HARİTA!

Wall Street Journal'ın haberine göre ABD, Türkiye'nin terör örgütü YPG'nin bulunduğu alanlara girmeden DEAŞ'la mücedele etmesi formül arıyor. Buna göre Jeffrey ve ABD Dışişleri Bakanlığı ekibi bölgedeki güç paylaşımını müzakere etmek üzere renkli bir harita hazırladı. Eski bir ABD yetkilisi söz konusu haritayı, Birinci Dünya Savaşı sonrasında Fransa ve İngiltere'nin Ortadoğu için hazırladığı haritaya benzeterek "Asite yazılmış Sykes-Picot" diye tanımladı.

Suriye Gündemi'nde yer alan grafiğe göre Suriye'deki son durum şöyle: