Ortadoğu İnşaat ve Tarım Fuarları başarıyla sonuçlandı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Fuar Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Deniz Deniz Türkiye'de yapılan inşaat fuarlarının katılımcı ve ziyaretçi sayıları ile kıyaslandığında Diyarbakır 9. İnşaat Fuarı'nın büyük ilgi gördüğünü, Türkiye'den 23 farklı ilden katılımcı ve ziyaretçi aldığını belirtti.

Fuara Erbil, Duhok, Süleymaniye, Musul, İran, Mısır ve Almanya'da ziyaretçiler olduğunu aktaran Deniz, fuar firmaları ile işbirliği görüşmeleri yaptıklarını dile getirdi. Her yıl mart ayında düzenlenen fuarın bu yıl da katılımcı ve ziyaretçi firma sayısı açısından büyüdüğünü ifade eden Deniz, bu yıl fuarı 23 bin 500 ziyaretçinin ziyaret ettiğini sözlerine ekledi. 

Deniz, tarım fuarının bu yıl  onuncusunun düzenlendiğini, bu fuarı da 125 bin kişinin ziyaret ettiğini aktardı. 115 firmanın katılım sağladığı fuarda geçen yıla göre katılımcı ve ziyaretçi sayısı açısından %10'luk bir büyüme gerçekleştiğini söyledi.

Deniz, bu fuarı da Türkiye'de 25 ilden firmaların ziyaret ettiğini, yurtdışından Duhok, Kerkük, Süleymaniye, İran, Ürdün, Kamerun ve Gürcistan alım heyetlerinin olduğunu ve yapılan ikili görüşmelerin olumlu geçtiğini sözlerine ekledi. 

2019 yılında yapılacak fuarlar hakkında da bilgi veren Deniz, " Eylül ayında Kitap fuarı, Ekim ayında evleniyoruz ve kozmetik fuarları ve kasım ayında gurme fuarlarını düzenliyoruz. Ayrıca medikal sektörüne hitap edecek yeni birfuar organizasyonu için çalışma yapıyoruz. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz fuarlar ile sadece fuar yapılan sektörlerde değil kentin turizm, konaklama, yeme içme vb. farklı sektörlerine de katkıda bulunuyoruz. " dedi. 

Deniz, sözlerini TÜYAP ve fuarlara katkı sunan tüm kurumlara teşekkür ederek tamamladı.