Günay, ziyarette, Menderes ailesiyle bakanlık olarak Adnan Menderes'e ait eski film kayıtlarına ilişkin yaptıkları çalışmalar nedeniyle son dönemde birkaç kez görüştüklerini söyledi.
Eski film kayıtlarını elden geçirerek izlenebilir hale getirdiklerini, geçen yıl bu şekilde yaptıkları çalışma sayesinde Atatürk'ün gerçek ses tonunu ortaya çıkardıklarını hatırlatan Günay, ''Son zamanlarda da rahmetli Menderes (Adnan Menderes) ile ilgili böyle bir çalışmamız vardı. Yunanistan, Konya ve Afyon gezisi, güzel bir film haline gelmişti. Fakat ses kaydı yok, onu Aydın Bey'e getireyim, bir izleyelim diye düşünüyorum. Fakat son haftalarda görüşecek hali yoktu'' diye konuştu.
Bakan Günay, Menderes ailesinin Türkiye'ye hakkı geçmiş ve haksızlıklara uğramış bir aile olduğunu belirterek, şunları söyledi:
''Bugünkü koşullarda baktığımız zaman, Menderes'in ne yargılanacak, ne sorgulanacak hali var. hele haşa asılacak herhangi bir şey yok. Siyasi iktidarların her dönem yaşayabileceği bazı eleştirilere uğramışlar. O günkü Türkiye'de demokrasi daha yerleşmediği için hoşgörü, çoğulcu demokrasi anlayışı olmadığı için bunun bedelini çok haksız bir biçimde, kendilerine bir mağduriyete mal olacak şekilde ödettirilmiş. Bu haksızlık oldu. O yıldan bu yıla da Türkiye demokrasisi bunun çok acılarını çekti. Türkiye demokrasisine taraflılık, kin ve kan girdi. 60'da, 70'te, 80'de başkası oldu. Şükürler olsun ki artık onları geride bıraktık. Demokrasi yolunun çilesini en fazla Menderes ailesi çekti. Haklarını helal etsinler diye, bütün kalbimle niyaz ediyorum. Allah milletimize o tür olaylar inşallah bir daha göstermesin.''
Günay, ziyaretinde, Köşk Kaymakamı Demiryürek'i çalışmalarından dolayı övdü.
Demiryürek'in ilçedeki görevine 3 ay önce başladığını, kendisini Antalya'daki görevi sırasında tanıdığını ve hizmetlerinden çok memnun olduğunu belirten Günay, ''Demiryürek'in kendisi için söylediği bu sözler nedeniyle şımarmayacağına inandığını'' ifade etti.
Günay, Aydın programı kapsamında, yapım çalışmaları devam eden müze inşaatında incelemelerde bulunacağını belirterek, Aydın'da daha önce kültür merkezini tamamladıklarını, Kuşadası'nda Efes Kongre Merkezi'nin gelecek yıl tamamlanacağını kaydetti.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ziyaretin ardından ilçe merkezini gezdi,vatandaşlarla sohbet etti. Günay, gezisinde kendisine eşlik eden Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç'tan ilçedeki tarihi eserlerle ilgili bilgi aldı.  

63.20111225160732.jpg

64.20111225160740.jpg