İngiliz Kulübü"nün, uzun süredir transfer listesinde bulunan sarı-lacivertli ekibin İspanyol golcüsü için, takımdan ayrılmak isteyen Brezilyalı yıldızı önereceği, bu takasta her türlü zararı göze aldığı ileri sürüldü
İngiltere Premier Ligi takımlarından Manchester City"in, Fenerbahçe"nin İspanyol golcüsü Daniel Güiza"ya olan ilgisi büyük bir takası da gündeme getirdi.
Manchester City"nin sarı-lacivertli kulüpten Güiza"yı resmen isteyeceği, karşılığında İngiltere"de mutsuz olan ve takımdan ayrılmak isteyen Brezilyalı yıldız Robinho"yu önermeye hazırlandığı öğrenildi.
İngiltere"den ayrılacağını kulübüne ileten Robinho"nun, Fenerbahçe"ye gelmeye sıcak baktığı bildirildi. Manchester City"nin Güiza için 12 milyon euroyu gözden çıkardığı, Robinho takasının gerçekleşmesi durumunda sarı-lacivertlilerin İngilizlere bir miktar para ödeyebileceği kaydedildi.
Manchester"ın yaklaşık 40 milyon euroya mal olan Robinho konusunda zararı göze aldığı, hiçbir verim alamadığı Brezilyalı oyuncunun yeni sezonda kesinlikle takımda düşünülmediği ileri sürüldü.
Güiza"yı satma konusunda kararsız olan ve bu oyuncudan en az bir yıl daha yararlanmayı planlayan Fenerbahçe Yönetimi"nin ise Robinho ismiyle geri adım atabileceği ve İngilizlerle masaya oturabileceği belirtildi.
Türkiye"ye büyük umutlarla gelen ancak başarılı olamayan Güiza"nın İngiltere"ye gitmek istediği, hatta menajerinin sarı-lacivertli kulübe, “Güiza"yı isteyen kulüpler var. Göndermeyi düşünürseniz bizim açımızdan bir sorun olmaz” mesajını yolladığı bildirildi.
Robinho da geçen hafta İspanyol basınına yaptığı açıklamada, Manchester City"de istediğini bulamadığını belirterek ayrılık sinyalleri vermişti. İngiliz Kulübü de talep olması halinde bu oyuncu için masaya oturabileceğini bildirmişti. milliyet