Türk Telekom, 15 Ağustos'ta Iğdır'dan Edirne'ye, Hatay'dan Sinop'a kadar Türkiye'nin 81 ilinde düzenlediği iftar organizasyonu ile Guiness Rekoru'na imza attı. Türk Telekom 20 bin 715 çalışanının katıldığı organizasyon ile ''Birden Çok Noktada, Dünyanın En Kalabalık İftarı'' Guiness World Records sahibi oldu.

Türkiye'nin 81 ilini kapsayan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nin merkez ofis olduğu Guinness World Records resmi denemesinde 400'den fazla gözlemci ve 168 şahit görev aldı. Guinness World Records resmi denemesi sırasında, Ankara'da ve İzmir'de 1, İstanbul'da 2 Resmi Guinness World Records Hakemi görev yaptı. 3 şehirdeki 4 hakem, Türk Telekom görüntülü telefon sistemiyle birbirleriyle görüşerek, raporların ve sayıların doğruluğu konusunda hemfikir olduktan sonra sonucu açıkladı. Gözlemci ve şahitler, Türk Telekom çalışanı olmayan ve tarafsız kişilerden Guinness World Records kuralları gözetilerek belirlendi.

''Birden Çok Noktada, Dünyanın En Kalabalık İftarı'' rekor denemesinin yapıldığı her noktada, giriş ve çıkış kapıları ayrıştırıldı. Mekana gelen herkesin tek tek sayılmasını sağlayan sistemler kuruldu. Her noktada görev yapan tarafsız şahitler, Guinness World Records tarafından hazırlanan şahitlik raporunu onayladılar, katılımcı sayılarının doğruluğunu beyan etti.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi'ndeki iftar yemeği organizasyonu sırasında Türk Telekom'un fiber internet altyapısı kullanılarak, diğer bölge ve illere canlı bağlantı yapıldı. Böylece, Türkiye'nin 81 ilinde iftar yemeğine katılan Türk Telekom'un 20 bin 715 çalışanı aynı sofrada buluştu.

Türk Telekom Genel Müdürü K. Gökhan Bozkurt, rekorun Türk Telekom ailesinin birbirlerine bağlılığının göstergesi olduğunu söyledi.