AYDINPOST HABER SERVİSİ-MHP Kadın Kolları İl Başkanı Serap Cambazoğlu ve MHP"li bayanlar 10 Aralık"ta sel felaketi yaşayan Koçarlı"nın Güdüşlü Köyü"nü ziyaret ettiler. Geçen yaklaşık iki aylık süreçte kat edilen aşamayı görmek için bütün evleri dolaştılar.

Vatandaşla sohbet eden bayanlar köy muhtarından da yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Yanlarında getirdikleri yardım paketlerini MHP Güdüşlü köy temsilcisi Mevlüt Mutlu"ya teslim ettiler.

Cambazoğlu yaptığı açıklamada "Bir vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan sel felaketinden, günümüze kadar gelinen noktayı görmek için Güdüşlü Köyü"ne tekrar geldik. Zarar gören evleri tek tek dolaştık ve gördük ki vatandaşımız hala çok zor durumda. Devlet imkanlarının yeterince vatandaşımıza yansıtılamadığını görmüş olduk, aslında biz bu gün buraya gelirken basından okuduğumuz yönetici açıklamalarına dayanarak sorunları bitmiş ve normale dönmüş bir hayat beklerken geçen zamanın yaralara merhem olmadığını görmenin üzüntüsü içindeyiz. Sel felaketinden önceki duruma dönmek epey zaman alacağa benziyor. Vatandaşlarımızla sohbetlerimiz sırasında MHP"nin afetler karşısında alacak olduğu önlemlerin neler olduğunu anlattık. Sayın vekilimiz Ali Uzunırmak"ın TBMM "de yaşanan sel felaketi ile ilgili yapmış olduğu ve hükümetin acilen yapması gerekenleri sıraladığı konuşma metnini vatandaşımıza dağıttık. MHP iktidarı ve uygulayacağı politikaları ile, afete maruz kalmadan önce hukuki, fiziki ve beşeri tüm alanlarda hazır durumda olunarak doğal afetlerin zararlarının en aza indirilmesi temin edilecektir. Sayın vekilimizin belirttiği gibi Aydın"da tarımsal üretim her mevsim devam edebilmektedir. Sel felaketiyle çiftçimiz çok yoğun zarar görmüştür ama önümüzde tarımsal faaliyetlerin daha yoğun olacağı aylar başlamaktadır ve vatandaşımıza gübre, ilaç, tohum gibi üretim araçlarının sağlanması gerekmektedir" ifadelerine yer verdi.