Alınan bilgiye göre, Cikciklli beldesi Saraybeleni Mahallesi'nde bulunan 4 katlı bir apartmanının çatı katına, bir GSM firması tarafından iki baz istasyonu kuruldu. Su deposu görünümdeki cihazların baz istasyonu olduğu bilgisini alan bir grup mahalle sakini, istasyonlara tepki gösterdi. Mahalle sakinlerinden Hasan Aydın (36), baz istasyonlarının kaldırılması için imza kampanyası başlattı. 80 imza toplayan Hasan Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyeye başvurarak, baz istasyonlarının kaldırılmasını istediklerini, ancak olumlu bir cevap alamadıklarını söyledi. 
 
Çocuklarının sağlığından endişe eder hale geldiklerini anlatan Aydın, “Apartmanımızda 8 aile ve 24 çocuk yaşıyor. Bunların yaşamlarının hiç mi değeri yok? Yetkililere başvurduk. Bize 'Gereken yapılacak' dediler. Ancak su deposu görünümündeki baz istasyonları sağlığımızı tehdit etmeye devam ediyor” diye konuştu. 
 
Cikcilli Belediye Başkanı Kerim Ertekin de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baz istasyonlarının kurulması ve kaldırılması yetkisinin kendilerinde olmadığını belirterek, “Alanya'nın dört bir yanında baz istasyonları var. Bu konuda belediyenin bir yaptırım gücü yok. Baz istasyonu kuranlar, izni belediyeden değil, ilgili bakanlıktan alıyorlar. Vatandaş Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açsın, kazanırsa biz de mahkemenin kararını uygularız” dedi. (AA)