Cinayet günü gazete önünde görüntülünen kişilerin kimlik tespiti için GSM operatörlerinden kayıtları istendi. Operatörlerden gelen cevaplar ise tam anlamıyla şaşırtıcı oldu...

 

Dink ailesinin avukatları, cinayetin işlendiği gün gazete binası önünde görüntülenen 4 kişinin kimlik tespiti için üç GSM operatöründen telefon kayıtlarını istedi.
 
Süreç, cinayet gününe ait kamera kayıtlarında şüpheli bir kişinin cinayete kısa bir süre kala bankanın önünde telefonla konuştuğunun tespitiyle başladı.
 
Bunun üzerine Dink ailesinin avukatları, cinayet günü 11.00 ile 11.25 ve 14.45 ile 15.00 saatleri aralıklarında yapılan tüm görüşmelerin listesi ve kimlere ait olduğunun tespit edilmesini istedi.
 
Gelen cevap ise şaşırtıcı oldu, iki GSM şirketi, en yoğun merkezlerden biri olan Şişli'de, "Baz istasyonumuz yok" derken, diğer GSM operatörü ise "Baz istasyonu var ama o zaman diliminde kimse görüşme yapmadı" dedi.
 
Gelen bu yanıtlar üzerine avukatlar kayıtları yeniden istedi. Ancak bu kez de Telekomünikasyon İleşitim Başkanlığı'ndan "Kayıtlar verilirse görüşme yapan kişilerin özel hayatı ihlal edilmiş olur" yanıtı geldi.
 
Dink ailesinin avukatları ise "Telefon görüşmelerini istiyoruz, görüşme içeriklerini talep etmiyoruz" diye duruma itiraz ettiler.