Milli yıldızla seneliği 2.3 milyon Euro"ya anlaşan G.Saray, Lincoln takası gerçekleşmezse 4 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek

G.SARAY, Halil Altıntop"un işini resmen bitirdi... Schalke ile Lincoln-Halil takası için anlaşan sarı-kırmızılı takım, gurbetçi futbolcuyu da sonunda ikna etti. Rijkaard"ın “Koşmayan adam istemiyorum. Bana oyunu çift yönlü oynayacak ve takım arkadaşlarına yardım edecek bir oyuncu lazım” sözleri üzerine zaten istenilen verimi sağlayamayan Lincoln gözden çıkartıldı. Oyun kurucu eksiği bulunan Schalke de bu transfere sıcak bakıyor. Özellikle takımın golcüsü Kevin Kuranyi de, “Lincoln"ü çok arıyoruz. O varken daha rahat gol atıyorduk” sözleriyle Sambacı"ya kucak açmıştı.

FELDKAMP DEVREYE GİRDİ

BU transferi sonlandırmak için başkan Adnan Polat, sarı-kırmızılı takımın eski teknik direktörü Feldkamp"tan yardım istedi. Kariyerine 1972 yılında Halil Altıntop"un yetiştiği Wattenscheid"da başlayan Kalli, milli futbolcuyu yetiştiren alt yapı hocasını devreye soktu ve Halil"i ikna etmeyi başardı. Dört bir yandan Halil için girişimlerini hızlandıran G.Saray"da futbol şube sorumlusu Haldun Üstünel de yıldız oyuncunun ailesinden bu transfer için "olur" sözünü aldı. Uzun süredir Altıntop ailesiyle görüşmelerini sürdüren Haldun Üstünel, yıldız futbolcunun transferindeki en önemli sorunu da ortadan kaldırmış oldu.

GELMEYE ARTIK İKNA OLDU

HALİL Altıntop"un ve Lincoln"ün menajeri olan Roger Viettmann, bu son transfere son noktayı koymak üzere. Schalke ile büyük ölçüde anlaşmaya varan sarı-kırmızılı yönetim bu takasta yaşanabilecek olası bir aksiliğe karşı milli oyuncunun 4 milyon Euro"luk bonservis bedelini de ödemeye hazır. Schalke"den yıllık 1.4 milyon Euro kazanan milli yıldız, Aslan"dan 3 senelik sözleşme karşılığında yıllığı 2.3 milyon Euro"dan toplam 6 milyon 900 bin Euro para alacak.

GIOVANI İÇİN ÇIKARMA

ÖTE yandan kadrosuna önemli isimlerle takviye yapmak isteyen sarı-kırmızılılar, Tottenham"ın genç yıldızı Giovani dos Santos için Londra"ya çıkarma yapmaya hazırlanıyor. İngiliz ekibinin belirlediği 5 milyon Euro"luk bonservis bedelinde indirim yapmak isteyen yönetim, Rijkaard"ın eski öğrencisini İstanbul"a getirmek için seferberlik ilan etti.  vatan