İddiaya göre, dün öğlen saatlerinde Sultangazi'deki bir mobilya atölyesinde gözüne çivi parçası giren 26 yaşındaki mobilya ustası İhsan Elbir, arkadaşları tarafından hemen yakınlardaki özel bir hastaneye kaldırıldı. İlk tedavisi özel hastanede yapılan Elbir, daha sonra arkadaşları tarafından önce Bayrampaşa Göz Hastanesi'ne, oradan da İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ne sevk götürüldü. Gerekli muayenenin yapılmadığı iddia edilen Elbir, bu kez Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Arkadaşlarının kollarında hastanenin acil servisinde bekleyen İhsan Erbil, gerekli teknik ekipmanın bulunmadığı gerekçesi ile oradan da Beyoğlu Göz Hastanesi'ne gönderildi. Burada da tedavisi yapılmadığı öğrenilen İhsan Elbir, bu kez Anadolu Yakası'ndaki Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisinde ilgi bekleyen mobilya ustası, yapılan kontrollerinin ardından gözdeki demir parçanın çıkarılması için 'gerekli aletin bulunmadığı' öne sürülerek özel bir hastaneye gönderildi.

Gözündeki çivi parçasıyla 7 saatte hastane hastane dolaştırılan İhsan Elbir ve arkadaşları, olaya büyük tepki gösterdi. Sancıdan ayakta duramadığını belirten İhsan Elbir, 'Gittiğimiz hastaneler hiç ilgilenmedi. Sancıdan ayakta duramıyorum' diyerek tepki gösterdi.

İhsan Elbir'in arkadaşlarından Cengiz Turgut ise, gittikleri hastanelerde hiç ilgilenilmediğini iddia ederken, 'Ambulans dahi vermediler. Arkadaşımın gözündeki çiviyle dolaşıyoruz' dedi.