İrlandalı ünlü film yıldızı ve tiyatro sanatçısı Peter O'Toole, ''şimdi sanat hayatını sona erdirmek için iyi bir zaman olduğunu'' belirten bir açıklamayla gösteri dünyasına veda etti.

"DEVAM EDECEK YÜREĞİM YOK"

Yaptığı yazılı açıklamada, kendisinde artık sanat hayatına devam edecek ''yürek bulunmadığını'' belirten O'Toole, beyaz perdede ve sahnede sürdürdüğü sanat hayatının kendisine, ''hem duygusal hem de mali açıdan mükemmel insanların yanında bir yer edindirdiğini'' vurguladı.

HİÇ ÖDÜL ALMADAN EN ÇOK OSCAR ADAYI

Sanat hayatı boyunca 8 kez en iyi erkek oyuncu Oscar ödülüne aday gösterilerek, hiç ödül almadan en çok Oscar adaylığı bulunan film yıldızı olan O'Toole, 2003 yılında kendisine verilen, ''Oscar Onur Ödülü" ile nihayet bu amacına da ulaştı.

ARABİSTANLI LAWRENCE İLE YILDIZI PARLADI

İlk kez 50 yıl önce çevirdiği, ''Lawrence of Arabia (Arabistanlı Lawrence)'' filmiyle Oscar ödülüne aday gösterilerek film yıldızlığına adım atan O'Toole, sanat hayatı boyunca 4 Altın Küre, 1 BAFTA ve 1 Emmy ödülü aldı.

Sanat hayatına 1950'li yıların başlarında tiyatro oyuncusu olarak başlayan ve ''The Day They Robbed the Bank of England'' adlı 1959 yapımı filmde oynadığı rolle sinema dünyasına adım atan O'Toole, 2 Ağustos'ta 80. yaş gününü kutlayacak.