İnternetin en büyük sesli çağrı telefon uygulaması Skype, iPhone'lara görüntülü görüşme özelliği getirdi. Bu özellikle iPhone, iPad ve iPod touch sahipleri operatör bedelleri hariç bedava görüşme yapabilecek...

Skype dün dünyadaki milyonlarca kullanıcının 3G ve WiFi ağları üzerinden görüntülü konuşma yapmasını sağlayacak yeni iPhone uygulamasını duyurdu. Dün itibari ile Apple App Store'dan indirilebilecek yeni iPhone için Skype uygulaması, iPhone, iPad ve iPod touch sahiplerinin ücretsiz olarak operatör bedelleri hariç görüntülü Skype görüşmeleri yapmasını sağlıyor.

5 ücretsiz uygulama

Apple'ın verilerine göre 2010 yılında en çok tercih edilen ilk beş ücretsiz uygulamadan birisi olan Skype iPhone uygulamasında, artık Skype'den Skype'a ücretsiz veya Skype'den cep telefonları ve sabit hatlara uygun fiyatlarla arama yapılabilecek. İki uygulama arasında ücretsiz anlık görüntülü görüşme de ücretsiz olarak yapılabilecek.

3G ve WİFİ şart

Firmadan yapılan açıklamaya göre kullanıcılar iPhone üzerinden Skype görüntülü konuşmaları hem 3G veri bağlantısı hem WiFi ile gerçekleştirebiliyor. Yeni iPhone için Skype uygulaması iPhone 4, iPhone 3GS ve i0S 4.0 veya daha üstüne sahip iPod touch 4. nesil ile uyumlu. Çağrılar, iPhone uygulaması için yeni Skype kullanan cihazlar ve Windows 4.2 ve üzeri için yapılacak.

3 farklı iPad 2 geliyor

Herkes yeni bir iPad bekliyor ama Apple bir tane değil, tam 3 farklı iPad 2 ile geliyor. Apple severler iPad 2 için sabırsızlanmaya başladılar bile. Digitimes'in haberine göre; Apple 3 farklı iPad 2 ile kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 3 farklı modelin aralarındaki fark ise internete bağlanma şekilleri.

Habere göre, Apple'ın piyasaya süreceği her üç iPad'den ikisi 3G teknolojisini içinde barındıracak. Apple yetkilileri iPad 2'nin mart ya da nisan aylarında piyasada olacağını açıklamıştı. ( internethaber )