Gazze Şeridi'ni işgal eden İsrail hergün 3 saat ateşkes yapacağını açıkladı.

İsrail hergün saat 13.00 ile 16.00 arasında operasyonlara ara vereceğini belirtti.

İsrail ordu sözcüsü, "Hergün 13 ile 16 saatleri arasında bombalama olaylarına ara verme kararı aldık" dedi.

BM'DEN İSRAİL'E YALANLAMA

İsrail'in vurduğu ve 43 kişinin öldüğü BM Okulu'nda Hamaslı direnişçilerin olduğu iddiası Birleşmiş Milletler tarafından şiddetle reddedildi. Filistin'deki BM sözcüsü Christopher Gunness, "Yaptığımız incelemeye göre yüzde 99.9 eminiz ki, okulda ve okulun içinde Hamaslı direnişçiler yoktu" dedi.

12 GÜNDE 1000 HEDEF VURULDU

İsrail ordusu, "Dökme Kurşun Operasyonu" adı altında başlattığı Gazze'ye yönelik saldırılarda 12 günde 1000 dolayında hedefi vurdu.

İsrail'in "Hamas hedeflerine yönelik" diye başlattığı geçen Cumartesi günü de tanklar, piyadeler, istihkam birlikleri ve istihbarat birimleri ile karadan da genişlettiği saldırı, İsrail hava ve deniz kuvvetlerinin de desteğinde sürüyor.

DÜN GECE 40 HEDEF VURULDU

Ordu, dün gece de Gazze Şeridi boyunca 40 hedefi vurdu. Bu hedefler arasında roket rampaları, Hamas militanları, militanlarca kullanılan sığınaklar da yer alıyor. Alınan bilgiye göre, militanların evlerinin altında bulunan ve saklanmaları için kullanılan 10'un üzerinde tünel de vurulan hedefler arasında yer alıyor.

600'DEN FAZLA FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

İsrail saldırısında şimdiye kadar çoğu sivil 600'den fazla Filistinli yaşamını yitirdi. Saldırılarda 2 binden fazla Filistinli de yaralandı.

HÜRRİYET