Avrupa Birliği Ortak ve Komşu Ülkeler Gençlik Değişimi Projesi kapsamında Aydın"a gelen ve Aydın Cumhuriyet Lisesi idarecileri, öğretmen, öğrenci ve velileri tarafından ağırlanan Polanya, Romanya ve Ukraynalı 45 öğrenci Aydın ve ilçelerindeki bir haftalık gezi ve inceleme programlarını tamamladı. Aydın"da bulundukları süre içerisinde çeşitli etkinliklere katılan, ildeki tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri göreme fırsatı bulan bugün Aydın Kültür Merkezi"nde düzenlenen “Dansların Dili” adlı koreografi ile etkinlikle Aydın"a ve Türk arkadaşlarına veda etti.

Törene İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcıları Nusret Debre ve Adem Koçak, Aydın Cumhuriyet Lisesi Müdürü Ahmet Mert, Gençlik Değişimi Projesi Aydın Sorumlusu Sevda Karabacak, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

 Dansların Dili projesi kapsamında Aydın"da yabancı öğrencileri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Okul Müdürü Ahmet Mert, “Avrupa Birliği ülkeleri arasında yürütülen bu proje kapsamında Polanya, Romanya ve Ukraynalı 45 yabancı öğrenci ile öğrenci liderlerini bir hafta boyunca Aydın"da ağırladık. Konuk öğrencilerimiz burada bir törenle karşılandılar ve daha sonraki günlerde ilimizin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini görme fırsatı buldular. Ayrıca okulumuz öğrencileri de 3 ayrı ülkeden gelen yaşıtlarıyla sıkı dostluklar kurma fırsatı buldu. Geçen bir hafta içerisinde onlar bizim kültürümüzü öğrenirken, bizlerde onların kültürlerini tanıdık” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından “Dansların Dili” adlı koreografi ile etkinlikte Türk ve yabancı öğrenciler yöresel halk oyunlarından oluşan bir dizi gösteriler sergiledi. Gösteri boyunca sergilenen gösteriler izleyicilerden yoğun alkış alırken, yaklaşık 2 saat süren etkinlik boyunca Türk ve yabancı öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi./İha