Geride bıraktığımız çeyrek içerisinde 10 milyar dolar ciro yapan firma, 2.73 milyar dolar kâr elde etti. Firma, elindeki bu nakdi satın almalar için de kullanıyor.

Geçtiğimiz aylarda Motorola’nın mobil bölümünü satın alarak büyük sürprize imza atan Google, yine bir sürpriz peşinde olabilir. Kulislerde Google’ın bir başka internet devi Yahoo’yu satın almak istediği konuşuluyor. Bunun için birkaç farklı şirketle görüşen Google’ın, finansal destek aradığı söyleniyor.

Şirkete yakın kaynaklar, Google’ın birkaç sermaye kuruluşuyla görüştüğünü ancak henüz bir anlaşma sağalamadığını bildiriyor. Bu sebeple Google, henüz Yahoo’nun kapısını çalmadı. Eğer bir sonraki görüşmeden de sonuç çıkmazda Google, bu konuya askıya alabilir.

Son dönemde bir türlü çıkışa geçemeyen ve CEO’sunu kovan Yahoo’nun bir satın almaya sıcak baktığı söyleniyor. Ancak ABD’de bu satın almanın rekabete aykırı olarak değerlendirilmesi de muhtemel. Çünkü pazarın büyük çoğunluğunu elde bulunduran Google, Yahoo’yu da satın alarak tekel konumuna geçebilir.
mynet