Didim"de Efeler Mahalle Muhtarlığı'nın yanında yer alan ve Didim Forum önderliğinde, belediyenin destek ve denetiminde içerisinde ilçemizde yaşayan her kesimden gönüllülerin yer aldığı park çalışması hızla sürdürülüyor. Park çalışmasının yapıldığı alanda basınla bir araya gelen Didim Forum gönüllülerinden Türker Ertuncay çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ertuncay, “Didim Forum Didim'de kurulan yeni bir sivil toplum örgütü ve yapılacak çalışmalarda elini taşın altına sokmaya hazır bir yapıya sahip. Biz sadece bu park çalışmasında işçi olarak değil, sosyal ve kültürel anlamda çalışmalara destek olmak istiyoruz. Didimlilerden gelen talep ve şikayetlere göre de ele alacağımız konular olacak. Didim'de var olan gücü ortaya çıkarmaya ve belediyemize vatandaş gözüyle yardım etmeyi planlıyoruz. Bugün belediyenin işçi sayısı ortada ama bu gönüllü çalışmayla ilçemize bir park yapacağız. Bu talep bizden değil tüm Didimlilerden gelmeli ve herkes bu anlamda bir şeyle yapabilmeli. Biz çalışmalara öncülük etmeyi hedefledik. Bugün emekli olan ve vaktini kahvehanelerde değil de bu tür işlerde katkı sağlayacak kişiler çok ve ayrıca sezonda çalışan şimdi ise boş zamanı olan vatandaşlarımız da bu çalışmalara katkı sağlayabilir.” dedi.
Didim Forum üyelerinden Mustafa Or ise, gönüllü çalışmanın katkısını her zaman toplumda hissedileceğini ve bu çalışmaların devam etmesini diledi.
Park çalışmasında gönüllü çalışan ve 6 yıldır Didim'de yaşayan Glenn Maffia, Didim'de İngiliz ve Büyük Biritanya kökenli çok sayıda insanın yaşadığını ve buranın da artık kendilerinin yaşadığı bir şehir olduğunun kaydederek bu çalışma grubunda yer aldığı için mutlu olduğunu söyledi.
İki haftadır süren çalışmalar kapsamında yaklaşık 750 m2 alana yapılacak olan park içerisine spor aletleri, süs havuzu, oyun sahası ve oturma yerlerinin yapılacağı öğrenildi. iha