ADANA'da, Seyhan Baraj Gölü'nde bir süre yanıp sönen ışığı gören ve suya araç düşmüş olabileceğini düşünen vatandaşların ihbarı, polisi harekete geçirdi. Işığın görüldüğü bölgede 45 dakika süreyle arama yapıldı. Araca rastlanmazken, bir cep telefonu bulundu.

Olay, dün saat 23.30 sıralarında Seyhan Baraj Gölü'nün Karslı Mahallesi Adana Numune Hastanesi Seyhan Araştırma ve Uygulama Merkezi civarında meydana geldi. Kıyıdan suya devrilen bir ağacın göl içerisindeki bölümünde sabit yanan ışık gören vatandaşlar, göle araç düştüğünü sanıp, 155'i arayarak polise haber verdi. Olay yerine gelen 15'e yakın karakol ve asayiş ekibi, çevrede bir süre araştırma yaptı, ancak ışığın kaynağını belirleyemedi. Bölgeye 112 Acil Sağlık ekipleri ve Adana Büyükşehir Belediyesi Can-Kur arama kurtarma ekibi de sevk edildi.

Kıyıdan yaklaşık 8-10 metre uzaklıktaki ışık bir süre sonra söndü. Göle araç düşmüş olabileceği ihtimali üzerine bu kez Adana Emniyet Müdürlüğü Sualtı Büro Amirliği'ne bağlı dalgıç polisler sevk edildi. 3 dalgıç polis, suya girerek ışığın geldiği bölgede arama yaptı. Dalgıç polisler, ışığı gören görgü tanıkları ve polislerin yönlendirmesiyle, kıyıdan uzaklaşarak araştırmayı sürdürdü.

45 dakika süren arama sonunda gölde herhangi bir araca rastlanmadı, ancak, bir cep telefonu bulundu. Vatandaşların gördüğü ışığın cep telefonunun ışığı veya avlanma yapan dalgıçların sualtı fenerlerinin ışığı olabileceği belirtildi. 3 metre derinlikte bulunan cep telefonu karakol ekiplerine teslim edildi.