Trabzonspor"de teknik direktör Şenol Güneş"in ısrarla istediği 2 golcünün alınması için düğmeye basıldı.

Başkan Sadri Şener"in toplantıda Kolombiyalı Guitierrez için kulübü Atletico Junior"a çektikleri “3 milyon dolarlık bonservis bedelinin ödemesini zamana yayın ve peşinatı asgariye indirin” faksına olumlu cevap geldiğini açıklayarak, ödeme takvimini ve peşinatı belirlemek için bu ülkeye gidilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Şener"in yanı sıra mali sayman Muhmut Aksu, İdari Koordinatör Metin Kazancıoğlu ve tercüman Halil Ali Yazıcıoğlu"nun pazarlıkları noktalamak üzere Kolombiya"ya gitmesi karar verildi.

Heyet İspanya"nın Madrid kenti üzerinden Kolombiya"ya uçtu. Heyetin çarşamba sabahı Atletico Junior kulübü
yetkilileriyle pazarlık için bir araya geleceği ve bir aksilik olmadığı takdirde hem futbolcu hem de
kulübüyle sözleşme imzalayıp en geç cuma günü Türkiye"ye dönecekleri ifade edildi.

Şener başkanlığında gece yarısına kadar süren toplantı da Rusya"nın Zenit takımında forma giyen Fatih Tekke için de yeniden girişimde bulunulması kararı çıktı. Zenit ile görüşme görevi verilen sportif direktör Ünal Karaman"ın Rusya"ya uçup pazarlıklara başlayacağı öğrenildi.

Karaman Fatih"in bonservisi için 2 milyon euro isteyen Zenit"e 900 bin euro teklif edeceği, kabul edilmezse transferi noktalayacaklarını ileteceği kaydedildi. Bu durumda FIFA kuralları gereği sözleşmesinin bitmesine 6 ay kala başka kulüple anlaşma hakkı bulunan Fatih ile ön protokol yapılacak ve golcü futbolcu Trabzon formasını önümüzdeki sezonda giyecek./HT