Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek ile oğlu Ahmet Gökçek"in, Ankaragücü"nü ele geçirme planı, kulüp yönetiminin delegelere, “Kongreye kimlikle gelin. Hazirun cetvelini imzalayın” koşuluna takıldı. Yönetimin bu koşulu üzerine dün yapılacak genel kurulda çoğunluk sağlanamayınca kongre, 30 Ağustos tarihine ertelendi.

Kulüp Başkanı Cengiz Topel Yıldırım ve Onursal Başkan Cemal Aydın"ın geçen hafta, Ankaragücü"nün bütün borçlarını ödemesi ve yeni transferler yapması için anlaştığı Gökçek"in oğlu Ahmet Gökçek"in, dün yapılması öngörülen Kongre"de “Başkan” seçilmesine kesin gözüye bakılıyordu. Ancak kulüp yönetimi, oy kullanacak üyelere “Delegeler kongereye kimlikle gelip, hazirun cetvelini imzalayacak” koşulunu getirince, kongrede yeterli çoğunluk sağlanamadı. 626 kongre delegesinden sadece birkaç tanesi dün kongrenin yapılacağı Cemal Aydın tesislerine geldi. Bunun üzerine kongre, 30 Ağustos tarihine ertelendi. Kulüp yetkilileri, sahte veya başkasının yerine oy kullanılmasının önüne geçmek için bu koşulun getirildiğini söylediler.

Gökçek"lerin büyük vaatleri

Son 3 sezondur Ankaragücü"nü ele geçirmek için birçok yolu deneyen Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek, öncelikle oğlu Ahmet Gökçek"i başkanlık koltuğuna oturtmayı istiyor. Gökçek bunun için de kulübe büyük vaatlerde bulunuyor. Bu vaatlerin başında kulübün bütün borçlarının ödenmesi, ardından transfer döneminin sona ereceği 1 Eylül"e kadar kadroya istenilen oyuncuların alınması geliyor. Gökçek ayrıca Ankaraspor"un önemli oyuncularının Ankaragücü kadrosuna dahil edilmesini ve Sarayköy"de yapılan Ankaraspor tesislerinin, yine Ankaragücü"ne verilmesini planlıyor. Taraftarlara da bedava kombine bilet verilmesi taahhüdünde bulunan Gökçek, Ankaragücü"nü Turkcell Süper Lig şampiyonu yapacaklarını ileri sürüyor. / vatan