Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkında iddianame hazırlanmasına neden olan olay, eski Hava Kuvvetleri Askeri Savcısı Hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok"un da tutuklandığı “Sahte Çürük Çetesi” soruşturmasında ortaya çıkmıştı. Soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı"nın, 2009"da “gizli kalması gereken askeri belgeleri bulundurmak” suçundan yürüttüğü bir soruşturmaya ilişkin görevsizlik kararı vererek evrakı Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı"na gönderdiği belirtilmişti. Bu soruşturmayla görevlendirilen Üçok"un, dosyada “şüpheli” sıfatıyla ismi geçen Yıldırım'dan maddi çıkar sağlamayı amaçladığı öne sürülmüştü.

Üçok tutuklandı
Üçok"un tutuklanmasının ardından Hava Kuvvetleri Askeri Savcılığı, Yıldırım"ın da adının geçtiği dosyayı görevsizlik kararıyla özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı"na gönderdi. Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel de, gizli kalması gereken askeri belgeleri bulundurmakla suçlanan Yıldırım"ı ifadeye çağırdı. Yıldırım, temmuz ayının sonlarında Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ile birlikte adliyeye gelerek ifade verdi.

Yıldırım şüpheli
Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel konuyla ilgili soruşturmasını tamamlayarak, hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi. İddianamede Yıldırım"ın da arasında bulunduğu 7 sanığa “açıklanması yasaklanan ve nitelik bakımından gizli kalması gereken bilgileri temin etme” suçlaması yöneltildi. İddianamenin kabulü halinde Yıldırım 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi"nde yargılanacak.