Arda Turan, içindeki "isyankâr" kaptanı çıkardı ve Türkiye"deki futbol düzenini eleştirdi “Maç kaybedince 15 gün sokağa çıkamıyoruz. Sabri henüz 26 yaşında, saçındaki beyazlara bakın. Bende de aklar oluşmaya başladı. Çok üstüme geliniyor. Artık gitmek istiyorum.”
07:48 | 01 Nisan 2010

Futbol ve kız arkadaşından arta kalan zamanlarda sık sık play-station"da maç yapan G.Saray Kaptanı Arda Turan, Futbol Federasyonu"nun yayın organı Tam Saha Dergisi"ne çarpıcı açıklamalar yaptı.

G.SARAY Kaptanı Arda"yı hiç bu kadar "isyankâr" görmediniz.. Sahada hırslı, sosyal hayatında ise oldukça sempatik gözüken 23"lük yıldız, TFF"nin Tam Saha Dergisi"nin yeni sayısına Türk futbolunun kara yüzlerinden bahsetti.. İşte Arda"nın kaçırılmaması gereken müthiş röportajı:

“GENÇ futbolcular çok çaresiz.. Çünkü gerekli altyapıyı alamıyorlar. Benim çıkışımda Fatih Terim, Hagi ve Ersun Yanal"ın katkıları var. Ayrıca Gerets"in şans vermesi ve o şansı ilk seferinde iyi kullanmam da etken.. O şansı iyi kullanmasam ben de burada olmayacaktım. Bu ülkede çocuklar böyle yok oluyor işte.

"4-4-2"Yİ YENİ ÖĞRENDİM"
HANGİ hoca genç oyuncusunu alıp 4-4-2"de nerede, nasıl durulur, top ceza sahasına yaklaştığında defans oyuncusu alandan adama geçer, çünkü golü adam atar diye öğretmiş? Bana kimse 4-4-2"yi anlatmadı. Ben bunları yeni öğreniyorum. Öğretmedilerse benim suçum ne? Ben bunları A Milli Takım"da öğrendim. Benzema"lar bunları 15 yaşında biliyordu, ben şimdi öğreniyorum. Benim kendi ülkemde giydiğim cekete kızıyorlar.

18 yaşındaki çocuğun hiçbir şeyine izin vermiyorsun, sadece eleştiriyorsun. Güzel kızla gezemiyor, iyi arabaya binemiyor, kaliteli yemek yiyemiyor, psikoloğu tutulmuyor, iyi antrenman vermiyorsun sonra çocuk iyi futbolcu olsun diye bekliyorsun.

50 maça çıkmak dile kolay. Demek ki ben futbola, G.Saray"a çok aşığım. Birinin bunu anlamaması için kör olması lazım. Annem “Her şeyi G.Saray oğlumun” diyor. Ben böyle bir adamsam, kıyafetimi çek koy ama saatlerce eleştirme. Bu çocuğun annesine, babasına, kız arkadaşına laf söyleme. O da insan.


"TAÇTAN GOL YERSENİZ.."
ADAMLAR taçtan, kornerden gol yemiyor. Siz böyle gol yerseniz elenirsiniz. Ben inanıyorum ki Uğur Uçar çok iyi bir defansif oyuncu, Sabri Sarıoğlu, Gökhan Gönül ve Hakan Balta da öyle... Caner"i sol bek oynatamıyoruz. Bu kadar müthiş bir sol ayağı sol bek oynatamıyoruz. Neden? Çünkü bilgi eksikliği var. Caner"in nasıl bir kumaşı var, topa nasıl vuruyor biliyor musunuz? Her topa vurduğunda 5 dakika onu seyrediyorum ama nasıl oynayacağını bilememek gibi bir sorunu var.

AVRUPA"DA oyuncu bu bilgiyi temelden alıyor. Sen burada maç kaybettiğinde 15 gün sokağa çıkamıyorsun. Oradaki oyuncu kaybettiği maç sonrası stadın barında bir şeyler içiyor. Bakın Sabri"nin saçlarına kaç tane beyaz var. Daha 26 yaşında. Benim de saçımda aklar oluşmaya başladı. Bunlar hayatın gerçeği. Kafamıza takmıyoruz diye bir şey yok.

ŞARTLAR oluşunca Avrupa"ya gitmek istiyorum. Yani şampiyon olunca. Burukluk olacaktır belki ama ben 90 yaşıma da gelsem yine G.Saray taraftarıyım. Gitmek istiyorum çünkü bu ülke şartları beni çok zorluyor. Çok üstüme geliyorlar, sıkıyorlar, keyfimi kaçırıyorlar. Belki Avrupa"da başaramayacağım ama denemek istiyorum. Her zaman Liverpool"u istediğimi söylüyorum. G.Saray"a yakın çünkü. Hayırlısı inşallah.


"SİNEM BENİ HİÇ ÜZMÜYOR"
“Çok hanımefendi bir kız arkadaşım var. Oturmasını, kalkmasını bilen, dünya görüşü olan, bir şeyler paylaşabildiğim bir insan, o yüzden çok mutluyum. Sinem Kobal bana çok yardımcı oluyor. Beni hiç üzmüyor, hep işime odaklanmamı sağlıyor. Kendisi de şöhretli bir iş yaptığı için beni çok iyi anlayabiliyor. Hayatın ne getireceği belli olmaz. O nedenle evlilik konusunda fikir beyan etmiyorum.” "Homurtular çok gücüme gidiyor"

G.SARAY taraftarı bazen bana homurdanıyor. En fazla gücüme giden de bu oluyor. Çünkü iyi de oynasam kötü de oynasam daima mücadele ediyorum. Pazubandı her taktığımda, soyunma odasından çıkarken aynaya her baktığımda, içimden "Çok şükür" diyorum. Dünya hayatında yaşayabileceğim en büyük onur bu. Kaptanlığı layıkıyla yaptığımdan bir gram şüphem yok.

HERKES forvette kötü oynadığımı düşünüyor ama ben çok iyi oynadığım fikrindeyim. Takımım için gerekeni yaptım. Savaştım, topu korudum, takımın öne çıkmasını sağladım, gol de attım. Ben her mevkiide oynadım, "otur" deseler otururum da çünkü G.Saraylıyım.

"3 kisi okul yaptıracağız"

"Ayhan ve Emre abiyle birlikte Doğu"da okul yaptırmak istiyoruz. Bu ülke hepimize yeter. Terör örgütünü yönetenler de artık böyle düşünmeli.”

“HER gün ana haber bültenlerini izliyorum. Evde pijamalarımı giyer "ajans" dinlerim. Hatta bana gülerler "Dede" diye. Belki Emre Aşık ağabeyle Ayhan ağabey bana kızacaklar, çünkü özel bir şey ama biz üçümüz okul yaptırmak istiyoruz. Bu okulu da Doğu"da yaptıralım diyoruz. Oralara gidiyoruz, aslan gibi insanlar var. Bu ülke hepimize yeter. Terör örgütünü yöneten insanların da artık böyle düşünmesi gerekiyor. Bıraksınlar kişisel çıkarları için savaşı sürdürmeyi. Bir de "Başbakan Davos"ta stratejik hata yaptı" diyorlar. Hayır yapmadı. Doğruları, İsrail"in çocukları öldürdüğünü söyledi. Bunun nesi hata? Benim evde bağırmak istediklerimi söyledi. "İnsanlar ölmesin" demek kadar güzel bir şey olabilir mi?
"EN ÇOK BENİM HADDİM"
MİLLİ takımın hocalığı için Türk teknik adamdan yana olduğumu söyledim. Hemen "Bu Arda"nın haddine değil" dediler. Hayatında futbol oynamamış insanlar fikir söylüyorsa, bu onlardan çok benim haddimedir. Gerard ile Lampard İngiltere"nin hocasıyla ilgili isim söylüyorlar. Ben söyleyince "Haddine değil" oluyor. Benim haddime değilse, hiç kimsenin haddine değil.

ALİ Sami Yen"de kendimi evimdeki yatak odasından daha rahat hissediyorum. Oradayken bana dünyanın en iyi futbolcusuymuşum gibi geliyor.”
"Milli stadımız Saracoğlu olsun"
“FUTBOLDA stadyum çok önemli.. Yapsınlar bir milli takım stadı her maçımızı orada oynayalım. Olimpiyat Stadı"nda rakibinize baskı kuramazsınız. Futbolcu açısından keyifli bir stat değil. Mesela, Şükrü Saracoğlu milli takım stadı olarak belirlensin, 50-60 bin seyirciyle rakibe baskı kuralım.

HER şehre böyle statlar lazım. Futbolcu iyi statta iyi futbol oynar. Avrupa Şampiyonası Finalleri"nde 10 kere oynayayım hepsinde iyi oynarım. Top güzel, zemin güzel, atmosfer güzel kendimi de kuvvetli hissediyorsam neden kötü oynayayım?” "İspanya"ya saldırdık da ne oldu? “Türk medyasının maç arasındaki 3 günlük baskısı bizi etkiliyor. Avrupa 3."lüğü başarı olarak görülmüyor. Her zaman Avrupa 3."sü oluyoruz ya...”

ARDA, Milli Takım"ın G.Afrika"ya gidememesine de değindi: “İlk defa gidemedik diye az üzüldüm. Çünkü futbol anlamında her şeyi yapmıştık. Ali Sami Yen"de İspanya"yı mahvettik mesela. 3-0 olabilecek maçı 2-1 kaybettik. Neden? 1-1"i korumayı düşünmedik. Çünkü Türk insanının ve Türk medyasının 3 günlük maç aralarındaki baskısı bizi oldukça etkiliyor.

Milliyet