KAHRAMANMARAŞ"ın Elbistan İlçesi"ndeki olay önceki gün saat 18.00"de Özel Elbistan Tıp Merkezi önünde meydana geldi. İddiaya göre, ortağı olduğu tıp merkezinin önündeki bankta oturan evli, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Saim Uğur Maraş"ın (35) yanına gelen ve tekvando sporu yapan işsiz Taşer Aktaş (33), hiçbir şey söylemeden çantasından çıkarttığı pompalı tüfekle, art arda ateş etti. Başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Dr. Maraş, Elbistan Devlet Hastanesi"ne götürüldü. Ancak doktorun öldüğü anlaşıldı.

Üç kişi de yaralandı

Saçmaların isabet ettiği yoldan geçen Semra Doğan (8), Meltem Gül (22) ve Buket Karaca da (20) yaralandı. Yaralılar, Elbistan Devlet Hastanesi"nde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yaya olarak kaçmaya çalışan Aktaş, olay yerinden geçen jandarmalar ile polisin aynı andaki müdahalesiyle yakalandı.

Nişanlısı muhasebeci

Emniyet Müdürlüğü"ne götürülen Aktaş, suçunu itiraf etti ancak cinayetin nedeni konusunda açıklama yapmadı. Nişanlısı Yurdagül"ün tıp merkezinde muhasebeci olarak çalıştığı, bu nedenle doktorla arasında bir husumet oluştuğu ileri sürülen cinayet şüphelisi, ifadesini mahkemede vereceğini söyledi. 48"inci Mesut Yılmaz hükümetinde Kültür Bakanı olan ANAP Kırşehir eski Milletvekili Gökhan Maraş"ın kardeşi Dr. Saim Uğur Maraş"ın cenazesi otopsi için Kahramanmaraş"a gönderildi.

Hürriyet