ZENGİNLİĞİ, bilgisayar oyun tasarımcılığından...
Dünyanın 6"ncı uzay turisti Richard Garriott"ın 10 günlük tatili başladı. 42 yaşındaki milyonerin içinde bulunduğu Rus Soyuz roketi, Kazakistan"ın Baykonur Uzay Üssü"nden dün TSİ 10:03"te yörüngeye fırlatıldı. Garriott"nın yanında ABD"li astronot Mike Fincke ve Rus kozmonot Yuri Lonçakov bulunuyor. Roket, Uluslararası Uzay İstasyonu"na (UUİ) kenetlenecek. UUİ, yeni ziyaretçilerinin uygun şekilde kenetlenmesi için geçen hafta yörüngesini değiştirmişti.

Bilgisayar oyun tasarımcısı olan Richard, bu gezi için 30 milyon dolar (42 milyon 330 bin YTL) ödedi. Richard, fazladan 15 milyon dolar (21 milyon 160 bin YTL) verdiği için uzay yürüyüşü de yapacak. Böylece uzay yürüyüşü yapan ilk turist olacak.

İLK BABA-OĞUL ASTRONOT

Richard babası da eski bir astronot... 77 yaşındaki Owen Garriott, 1973 yılında SSCB ile ABD arasındaki Soğuk Savaş sırasında Amerikan uzay laboratuvarı SkyLab"de 60 gün geçirmişti.

Dünyanın 6"ncı "uzay turist"i olan milyoner bilgisayarcı, Rusya"daki "baba-oğul astronot" geleneğine katılan ilk ABD"li oldu.